WWF er årets partner på Børnenes U-landskalender
12-årige Courage bor i en landsby i Ugandas bjerge omgivet af landets tropiske skov. Han bor med sin far, mor (…)
12-årige Courage bor i en landsby i Ugandas bjerge omgivet af landets tropiske skov. Han bor med sin far, mor (…)
De smukke sandstrande på den græske ø Zakynthos lokker hvert år et væld af turister til. Men strandene tiltrækker langt (…)
Hjemmehørende arter, vådområder og græssende kvæg vil fremover omkranse Jungshoved Kirke, der er naturskønt placeret ud mod Bøgestrømmen på det (…)
Hvad er Atlanterhavsskoven? På Sydamerikas østkyst findes Atlanterhavsskoven, der strækker sig fra Brasilien til Argentina og Paraguay. Selvom mange aldrig (…)
I mere end 70 år har tigeren været forsvundet fra Kasakhstan, men nu er verdens største kattedyr vendt tilbage. Fredag (…)
Tekst og foto fra Bogen ‘Vilde svampe. Naturens bedste spisesvampe’, Forlaget Turbine. Det pibler frem med smukke og smagfulde svampe (…)
I Københavns Havn vokser ålegræsset livligt, talrige fiskearter lever her, og langs kajkanten udgør særlige fiskebørnehaver skjule- og levesteder til (…)
Det var WWF Verdensnaturfonden, der i 2021 foreslog at etablere Danmarks første marine naturnationalparker. Parkerne i Øresund og Lillebælt blev (…)
Midt i Ugandas tætte jungle er doktor Fred Nizeyimana ved at hjælpe sin patient. Den bedøvede patient ligger på et (…)
Pindsvin er en folkekær art. Det blev tydeligt lørdag den 10. august, hvor danskerne for anden gang talte pindsvin på (…)
Fra den 1. november 2024 bliver Mikkel Aarø-Hansen ny generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Mikkel Aarø-Hansen kommer fra et job som (…)
Over det meste af Europa er pindsvinet i tilbagegang og flere steder sågar truet. Det kan også være tilfældet i (…)
Sommeren er end ikke ovre, før verden går i overtræk på naturens konto. Den 1. august har vi nemlig opbrugt (…)
UGLEHUS af Carmel Bechler, Israel Vinder af Young Wildlife Photographer of the Year samt vinder i kategorien ’Unge fotografer 15–17 (…)
Hvad er en migrerende art? Migration i dyreriget er et fascinerende fænomen. I takt med at sæsonerne skifter, bevæger fisk, (…)
For få årtier siden var der flere tusinde elefanter på den sydøstasiatiske ø Borneo. I dag er der kun i (…)
Trepartsforhandlingerne er nået vejs ende, og vi kan se konturerne af et grønnere Danmark både på land og i havet. (…)
I nordjyske Aalborg sidder Kenneth Geipel og hans partnere i firmaet Robotto, der arbejder med droner og kunstig intelligens. De (…)
Der er al mulig grund til at kigge inden for vores egne grænser, når ferien skal planlægges. Strand, hav og (…)
Natur er blevet ren matematik. Procenter og udregninger. Er 100.000 hektar lavbundsjorde nok til at mindske Danmarks CO2-udslip og nedbringe (…)
Mere vild natur uden for fabriksbygningerne. Udvikling af forsyningskæder og nye produkter, der tager hensyn til natur og dyreliv. Og (…)
Den røde uakari og hjortesvinet står aldrig øverst på plakaten. For de er hverken nuttede, smukke eller søde at se (…)
9. juni skal danskerne vælge 15 repræsentanter til Europa-Parlamentet. Højest på vælgernes agenda står miljø og klima, ifølge en undersøgelse (…)
H.M. Dronningen er tiltrådt som protektor for WWF Verdensnaturfonden og vil dermed fortsat stå i spidsen for fondens arbejde med (…)
Hvis Danmark skal nå sit mål om 20 procent beskyttet og 10 procent strengt beskyttet natur i 2030, skal der (…)
På fem årtier er bestanden af fisk, der lever i floder, søer og andre ferskvandsområder gennemsnitligt gået tilbage med 81 (…)
Engang fandtes brakvandsgedder i vådområder overalt på Sydsjælland og sydhavsøerne. Men på ganske få årtier er fisken gået så kraftigt (…)
Kronikken er skrevet af generalsekretær Bo Øksnebjerg og er bragt 15. maj i Altinget. Midt i Kattegat findes et dramatisk (…)
Naturen kommer bogstavelig talt helt ind i de danske skolegårde, når 700 træer snart sendes ud til skoleklasser i hele (…)
Siden efteråret har pindsvinet tilbragt størstedelen af sin tid sovende under buske og kvasbunker, men i midten af april og (…)
En ny Ipsos-undersøgelse udført af WWF og Plastic Free Foundation viser, at 85 procent af de adspurgte (mere end 24.000 (…)
Tænk dig at få mulighed for at komme helt tæt på en majestætisk tiger og nusse den lidt bag øret. (…)
WWF Verdensnaturfonden skal have ny generalsekretær. Bo Øksnebjerg, der siden marts 2017 har stået i spidsen for organisationen i Danmark, (…)
Foto: Carsten Bundgaard Forestil dig, at du kommer træt hjem fra arbejde en kold vinterdag. Du stiller dig i elevatoren (…)
Når påsken skal fejres, skal der fisk på bordet. Hos landets fiskehandlere og på nettet kan man uden problemer købe (…)
På Sydsjælland findes en helt særlig bestande af gedder kaldet brakvandsgedder. Gennem årtusinder har gedderne tilpasset sig de specielle levevilkår (…)
Hvis alle mennesker i verden forbrugte som os danskere, ville jordens ressourcer for 2024 være opbrugt den 16. marts. Det (…)
Flere og flere skibe udleder giftigt røggasvand direkte i havet til stor skade for havmiljøet. Derfor foreslog flere grønne organisationer (…)
Safterne stiger – tap lækker birkesaft Fra marts til maj, stiger safterne i birketræerne, som ellers har været i en (…)
Sild, rejer og rødspætter er blandt vores yndlingsretter, når vi hvert år samles med venner og familie til den traditionsrige (…)
Med færre end 400 tilbage i naturen i 1980’erne var det sorte næsehorn tæt på helt at uddø i Kenya. (…)
Et interview med finansministeren, en reportage fra en fredet å og spændende artikler om naturens indvirken på menneskers fysiske og (…)
WWF Verdensnaturfonden har de seneste år øget antallet af projekter i både Danmark og resten af verden til gavn for (…)
Naturfotograf Lars Kristensen har gennem seks år fotograferet insekter og spindlere i det meste af Danmark, fordi han vil vise (…)
Som mange andre danske arter har flagermusen trange kår. Hele tre ud af 17 flagermusarter er truet, mens tre er (…)
Om blot elleve år kan sumatranæsehornet være væk for altid. Og i 2070 er det ikke usandsynligt, at den østlige (…)
I det svært tilgængelige landskab i Himalaya lever sneleoparden, også kendt som ‘bjergets spøgelse’. De barske omgivelser gør det svært (…)
De norske politikere har stemt ja til, at Norge kan forsøge sig med minedrift på den dybe havbund i det (…)
Du tænker måske, at der ikke er ret meget at lave udendørs på denne tid af året. Tro om igen. (…)
Han startede med næsten af skære fingrene af sig selv, da han som teenager ville bygge sit eget akvarie og (…)
For kejserpingviner i Antarktis er det hannerne, der holder den lange barsel, imens hunnerne tager på jagt efter føde. Og (…)
42-årige Biira Livenia bor i den lille landsby Kyarumba i det vestlige Uganda. Hun står op før solen, vækker sine (…)
1. STOR REDNINGSPLAN FOR COLUMBIAS DYRERIGE VILDMARK Takket være din støtte har vi kunnet arbejde på et nyt initiativ, som (…)
Du kender den fra fiskehandleren, frysedisken og kan få den ad libitum over hele landet. Det svært at tro, at (…)
Antallet af unge ål, såkaldte glasål, der kommer til de danske farvande via havstrømmene, er helt nede på 0,6 procent (…)
WWF har længe presset på for et ja til EU’s naturgenopretningslov. Derfor er vi glade for, at der nu ligger (…)
Det er de færreste forundt at besøge det smukke vestlige Uganda. Landskabet er bjergrigt, frodigt, og ekstremt rigt på biodiversitet. (…)
Hver dag produceres 820.000 tons plastik. Hvis produktionen fortsætter som hidtil, vil tallet være tre gange så højt i år (…)
Vild med natur i børnehøjde – Giv dit barn den bedste naturopdragelse og tilmeld dig Panda Club nyhedsbrev her (…)
Over 61.000 koalaer blev påvirket af de voldsomme skovbrande, der i 2019 og 2020 hærgede Australien. Foruden tusindvis af dødsfald (…)
Mindst 153 floddelfiner har mistet livet i Amazonas siden den 23. september. Værst står det til i Tefé-søen i det (…)
I 1984 var der kun cirka 200 oddere tilbage i hele Danmark. Derfor igangsatte WWF og Dyrenes Beskyttelse det såkaldte (…)
WWF har i mange år skubbet på for en grøn omstilling i pensionsbranchen, og i dag kan danskerne vælge mellem (…)
WWF Verdensnaturfonden har I mange år kæmpet for både dyre- og plantearters beskyttelse og bevarelse. Nedenfor kan du læse om (…)
I nationalparken Kui Buri i det centrale Thailand tramper en flok vilde asiatiske elefanter målrettet mod en mark, hvor de (…)
Klimaforandringer og tab af biodiversitet er tæt forbundne kriser. WWF Verdensnaturfonden og Ørsted har en fælles ambition om at finde (…)
Tørken i dele af Amazonas har foreløbigt kostet over 100 floddelfiner livet. De drejer sig om to forskellige floddelfinarter, som (…)
Nordens største filmfestival for børn og unge, BUSTER, tager i år en ny festivalplads i brug. Den ligger lige midt (…)
Amazonas’ biodiversitet er intet mindre end imponerende. Omkring hver tiende art lever i regnskoven. Millioner af pattedyr, fugle, krybdyr, insekter (…)
Historien om afskovning af Amazonas-regnskoven kan godt føles som en genudsendelse, som bliver sendt mindst én gang om året. (…)
Pindsvinene er i tilbagegang mange steder i Europa. Danmarks pindsvin er formentlig også i problemer, frygter WWF og én af (…)
Fiskebestandene omkring Spodsbjerg og i Langelandsbæltet er gået markant tilbage, fordi fiskenes levesteder enten er forsvundet eller hårdt påvirket af (…)
Europas pindsvin er i problemer, og bestandene er i tilbagegang. Det har medført, at pindsvinet har fået status som truet (…)
Den 2. august 2023 har verden opbrugt vores årlige andel af naturens ressourcer. Det viser en ny beregning fra tænketanken (…)
Det var usikkert til det sidste, men det endte med et ja, da Europa-Parlamentet den 12. juli 2023 vedtog en (…)
Da Sophie Lund Rasmussen var seks år gammel, lå hun i sin seng i sit barndomshjem på Fyn og var (…)
Med 5.000 billeder på nethinden svæver en dansk drone i 80 meters højde over et af de steder, hvor der (…)
Over os flyver en flok gæs i formation hjem til et lidt lunere Danmark. Længere væk kan man høre en (…)
Overblik: Mød WWF til disse debatter Torsdag den 15. juni 11.00-11.50: Kampen om naturen – hvad er problemerne og løsningerne? (…)
Den danske natur er blevet invaderet af over 136 invasive arter. De er i gang med at udkonkurrere og overtage (…)
Der er kun få procent rigtig vild natur tilbage i Danmark. Samtidig er mange dyr og planter – især de (…)
Omkring 200 løvfrøer. Så mange nye løvfrøer hopper sandsynligvis rundt i Geding-Kasted Mose ved Aarhus. Her har WWF etableret søer (…)
På billedet ovenfor ses frøen Theloderma khoii, som blev fundet i bjergene i det nordlige Vietnam. En frø, der camouflerer (…)
Verdens lande mødes i slutningen af maj 2023 i Paris for at blive enige om, hvordan en ny global plastiktraktat (…)
I sine tidligere jobs har Malene opbygget et stærkt netværk i Nuuk. Hun har desuden solid indsigt i og viden (…)
Ved du, at der lever aborrer, blåmuslinger, rødspætter og ål i Københavns Havn? Og faktisk også mange andre arter. Det (…)
Danmarks havmiljø er under pres og har ændret sig markant de sidste 100 år. Enge af CO2-lagrende grønt ålegræs, der (…)
Temperaturen stiger, klimaangsten spredes og biodiversiteten skranter. Kriserne står med andre ord i kø. Men der er meget, som kan (…)
I det centrale Kina har menneskelig aktivitet og udbygningen af den lokale motorvej 108 indskrænket den ikoniske kinesiske pandas territorier. (…)
Det er ikke let at være mor. Det gælder også i dyreriget. Den vilde natur er nemlig fyldt med farer (…)
I gennemsnit produceres over 820.000 tons plastik hver eneste dag. Hvis produktionen fortsætter som hidtil, vil tallet være tre gange (…)
Når WWF’s biologer og andre eksperter skal finde ud af hvilke dyrearter, der findes i et område, plejer det at (…)
Antallet af unge ål langs de europæiske kyster er faldet med hele 98 procent siden 1980. Det står særlig slemt (…)
Vi mister natur i et hidtil uset tempo. En million arter er truet af udryddelse globalt. Og sundheden for de (…)
Det er slut med at bygge nyt, fælde træer og fange fisk. I hvert fald i teorien. Den 28. marts (…)
Naturen og biodiversiteten er i krise. Jordens bestande af vilde dyr er gennemsnitligt faldet med 69 procent siden 1970. 70 (…)
Foto: Peter Sørensen Michael Stokkebye fra Vesterbros fortolkning af Københavns Havn var lige lidt bedre end de over 200 andre (…)
Internationalt farvand dækker knap halvdelen af jordens overflade. Alligevel er kun omkring en procent af det åbne hav beskyttet. (…)
Langs de danske kyster gror over 400 forskellige slags tang. Stort set al tang er spiseligt – og ovenikøbet lækkert! (…)
Det østafrikanske land Kenya er ramt af den værste tørke i fire årtier. Befolkningen lider. I den nordlige del af (…)
Mange nyder en kop kaffe for at vågne om morgen. Eller et glas vin for at falde ned om aftenen. (…)
Har du hørt om en syv meter lang spadestør, der kan veje helt op til 450 kg? Måske ikke. Og (…)
Et vildt areal er meget mere spændende for insekter og sommerfugle, hvis der er blomster og vilde urter, de kan (…)
Måske drømmer du om, at en tur i din have vil føles lidt mere som at vandre i den vilde (…)
Som haveejer kan du gøre ikke så lidt for at øge biodiversiteten, hvis du ønsker det. Nogle ændringer er ganske (…)
Hvis du gerne vil tiltrække flere fugle til haven, gælder det om at indrette den, så den er varieret. Der (…)
For nogle kan det være svært at slippe de gamle normer for haven. Hækken skal klippes til sankthans, græsset skal (…)
Hvad gemmer sig egentlig under overfladen i Københavns Havn? Det kan du nu blive klogere på i den gratis publikation (…)
Vejret er gråt og eftermiddagen er mørk, så vi har fundet vores bedste anbefalinger til naturdokumentarer frem. Det er alle (…)
Der var smil på læben, da 3.Ø på Starup-Øsby Skole i Haderslev fik besøg af to populære skikkelser – WWF’s (…)
Interviewet blev første gang bragt i Levende Natur 2020. Hop ud i det Da jeg var lille, havde vi en (…)
For 100 år siden var der ca. 100.000 vilde tigere i naturen. Et antal, som siden hen er styrtdykket, blandt (…)
Mange dyr og planter udfylder deres helt egen rolle i et økosystem. Nogle arter er gode til at tilpasse sig (…)
“Det er den bedste nyhed for naturen i rigtig, rigtig lang tid.” Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Sofie Tind (…)
Det er koldt og mørkt udenfor, og de fleste af os vil bare gerne lægge os til at sove og (…)
Vandhullerne forsvinder Elefanten bruger sine stødtænder til at grave vandhuller, som flokken kan drikke fra. Vandhullerne udvikler sig til selvstændige (…)
Med få klik og søgninger på computeren får du adgang til en åben Facebook[1]gruppe med mere end 19.000 medlemmer og (…)
Den netop indgåede aftale ved FN’s biodiversitetskonference i Montreal indeholder et overordnet globalt mål om at standse og vende tabet (…)
Vi monitorerer isbjørnene For at forstå isbjørnens bev[1]ægelsesmønstre bedre, så har WWF sat satellit-øremærker på isbjørne, der er blevet fanget (…)
Sammen med tidligere Bagedyst-vinder Emil Obel sætter WWF Verdensnaturfonden fokus på FN’s biodiversitetstopmøde COP15. Topmødet finder sted fra 7. til (…)
Årtiets vigtigste topmøde for naturen er i fuld gang. Tidligere Bagedyst-vinder Emil Obel har lavet ’Opskriften på vild natur’ for (…)
Naturen er i krise. Fantastiske økosystemer og unikke arter er i hastig tilbagegang og forsvinder hurtigere end på noget andet (…)
Når du i fremtiden køber palmeolie, oksekød, soja, kaffe, kakao, tømmer og gummi i EU, skal produkterne være dokumenteret fri (…)
Gennem et halvt århundrede har WWF Verdensnaturfonden kæmpet for natur og dyr i Danmark og i hele verden. I denne (…)
Kenya i Afrika er ramt af den værste tørkeperiode i fire årtier. Problemet er ganske enkelt, at de sidste fire (…)
I kampen mod klima- og naturkrisen er vores rolle vigtig. Små ting vi gør i hverdagen, kan gøre en forskel (…)
Ålen er væk Læsere med en fødselsattest fra før 1980 husker måske påskefrokoster med fede ål og snaps på bordet. (…)
Tv-værten Mille Gori – også kendt som Motor-Mille – er vært for en ny serie, der sætter fokus på natur (…)
En ny rapport fra TRAFFIC, en NGO specialiseret i at bremse handel med vilde dyr og planter, viser, at presset (…)
Helt frem til 1990’erne er stenrev i stor stil blevet fjernet fra de danske farvande for at blive brugt som (…)
Klima-og biodiversitetskrisen er ikke to adskilte kriser, der kan løses hver for sig. Tværtimod, så hænger de uløseligt sammen og (…)
Valgkampen er i gang. 1. november går Danmark til folketingsvalg. Meget er på spil. Store emner som inflation, energi og (…)
I Den Demokratiske Republik Congo lever den østlige lavlandsgorilla. I dag er der færre end 4.000 af verdens største gorilla (…)
En snare er en primitiv fælde lavet ud af for eksempel kabler og metalwirer. Den formes som en løkke og (…)
Et område på størrelse med hele Belgien. 4,3 millioner fodboldbaner. Eller 8,5 gange Mallorcas størrelse. Der er mange måder at (…)
De kolde, blæsende og regnfulde efterårsmåneder banker på, og efterårsferien står for døren. Der er dog ingen grund til at (…)
Har du ladet ligusterhækken blomstre til glæde for bierne, er det nu, du kan klippe den. Den vokser ikke mere (…)
Danmark ligger på en trist top-3 over lande i EU, der – målt per indbygger – sætter det største fodaftryk, (…)
En bjørneunge som kæledyr, elefanthud til alternativ medicin eller kød fra et kritisk truet skældyr. Det er blot et lille (…)
Med et vingefang på over to meter burde den majestætiske kongeørn være nem at spotte på himlen, men med fem (…)
33.116. Så mange skovbrande er brudt ud i Amazonas – alene i august måned. Ikke siden 2010 er der udbrudt (…)
Når du i dag køber varer som hakket oksekød, chokolade og sæbe i supermarkedet, har produkterne i mange tilfælde skov (…)
Forestil dig en varm sommeraften i troperne: Fugle der kvidrer om kap, okser der døsigt vandrer ned for at drikke (…)
Centralbanker og finansielle tilsynsmyndigheder i hele verden skal bruge alle tilgængelige værktøjer til at takle natur- og klimakrisen. Sådan lyder (…)
Fiskerne går måske efter at fange rejer, men når de hiver garnet op, har de ofte fanget en havskildpadde eller (…)
WWF Verdensnaturfonden er vokset de seneste år med programmer i tre nye lande og nye naturbevarende projekter i fire danske (…)
På grænsen mellem Bardia-nationalparken i Nepal og Katarniaghat-vildtreservatet i Indien udgør en 24 kilometer lang sti en såkaldt korridor mellem (…)
Med Østersølandenes ambitiøse udspil for havvind i Østersøen får de danske have en helt central rolle, og vi får som (…)
De kolde og regnfulde vintermåneder venter forude, og det er igen højsæson for at finde strikkepindene frem. I år kan (…)
Skovene i Sydøstasien er hjem for en masse fantastiske arter. Her går den asiatiske elefant med tunge skridt, mens den (…)
Plastikaffald er et voksende miljøproblem i hele verden. Tirsdag den 23. august deltog H.K.H. Kronprinsesse Mary, der er præsident for (…)
Seks ton elfenben, 29 kilo horn fra næsehorn og 100 kilo skæl fra skældyr er blevet konfiskeret af myndighederne i (…)
I en vild have i et villakvarter i nordsjællandske Bagsværd gjorde seniorbiolog Thor Hjarsen fra WWF Verdensnaturfonden tirsdag en ganske (…)
En fisk, der har levet på jorden siden dinosaurernes tid, kan snart være fortid. Den nyeste opgørelse fra IUCN, den (…)
Med blot 121 vilde tigere tilbage i den nepalesiske natur i 2009 var bestanden faretruende tæt på et kollaps. Men (…)
Earth Overshoot Day 2022 markerer dagen, hvor jordens ressourcer er opbrugt for i år. I år falder dagen 28. juli (…)
Én dag tidligere end sidste år har vi mennesker opbrugt jordens ressourcer for 2022. Fra den 28. juli bruger vi (…)
På det oprindelige sprog bahasa i Indonesien oversætter man ordet “koralrev” med “klippe”. Ordet giver associationer til styrke, solidaritet og (…)
Passionen startede i ren og skær kedsomhed. Da Emil Bjerregaard var omkring otte år, slæbte hans far ham og broren (…)
Undersøgelser viser, at hanpindsvin i gennemsnit blev ældre end hunnerne, hvilket normalt ikke er tilfældet hos pattedyr, og at flere (…)
Indavl ser ikke ud til at have en effekt på pindsvinenes forventede levealder Tidligere dannede prøver fra de samme, døde (…)
Thorvald- verdens ældste pindsvin Dansk pattedyrforskning nåede for alvor verdenspressen, da historien om Thorvald, verdens ældste pindsvin, gik viralt i (…)
Lea Overgaards 1,5 kvadratmeter altan på Amager er lige meget levested for mennesker og insekter. Den sparsomme plads virker meget (…)
På en sommerdag, hvor solskinnet kæmpede mod mørkegrå regnskyer, inviterede Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary inden for i sin private (…)
Tab af biodiversitet er én af de største globale økonomiske risici over de næste 10 år, vurderer World Economic Forum. (…)
Kan man 3D-printe sig til mere biodiversitet? Det lyder måske som noget fra en science fiction-film, men det er det (…)
Havnaturen i Kattegat fik nye beboere en blæsende dag i juni. Med hjælp fra tv-vært og influencer Lisbeth Østergaard er (…)
Søpapegøjen – eller det korrekte navn lunden – tilbringer det meste af sit liv ude på havet, hvor den hviler (…)
Under Folkemødet på Bornholm sætter WWF Verdensnaturfonden i år særligt fokus på havet. For hvor er det mere belejligt at (…)
Hele 100 fiskebørnehaver befinder sig nu under overfladen i Københavns Havn. Det indbringer samtidig København en verdensrekord, for ingen anden (…)
89 procent af danskerne er bekymrede for naturens tilstand i havet. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Megafon har (…)
Den danske natur har brug for vildskab. Og hvem har mere af det end unger, der har ferie? Find lidt (…)
De vilde bier er både vigtige for den vilde natur og for dit frokostbord. Derfor har vi i anledning af (…)
141.000 fodboldbaner eller to gange Bornholms størrelse. Så stort et område af Amazonas blev ryddet for træer – alene i (…)
Danskerne har på blot én måned tilmeldt mere end 2,5 millioner kvadratmeter dansk have- og altanareal til WWF Verdensnaturfondens projekt (…)
1. Blåringet blæksprutte – verdens farligste blæksprutte Blåringet blæksprutte er lille, og kroppen har cirka samme størrelse som en golfbold. (…)
I Nationalpark Vadehavet svømmer 100 mærkværdige genstande rundt i disse uger og i de kommende måneder. Der er dog ikke (…)
Hvorfor er det en dårlig idé at servere ål på påskebordet? På 30 år er 95 procent af ålene forsvundet (…)
Danske haver og altaner skal igen i år gøres vildere. WWF Verdensnaturfondens kampagne ’Danmarks Vilde Haver’ engagerer danskerne til at (…)
Professor Henrik Enghoff ville egentlig gerne have været Danmarks førende ekspert i tæger, men da han som ganske ung biologistuderende (…)
Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Københavns Rådhus, Randers Regnskov og Musikkens Hus i Aalborg går lørdag 26. marts i sort i en time, (…)
Vi skruer tiden tilbage til marts 2021. IUCN (International Union for Conservation of Nature) udsender en pressemeddelelse om elefanterne i (…)
Sanglærke, ål og hugorm. Kan du forestille dig den danske natur uden disse ikoniske arter? Nej, vel? Det kan desværre (…)
Indtil en fredning i 1928 var fjeldræven et eftertragtet jagtbytte på grund af dens smukke pels. Der var så få (…)
1,3 millioner kroner. Så mange penge har en gennemsnitlig dansk husholdning i pensionsformue. Danskerne har desuden verdensrekorden med den største (…)
I Australiens luftrum kan man i disse måneder spotte noget helt særligt flyve rundt. Der er dog ikke tale om (…)
AkademikerPension indtager førstepladsen på WWF Verdensnaturfondens rangering af pensionsselskabernes grønne profiler. Pensionsrapporten vurderer hvert år pensionsselskabernes klimaindsats med udgangspunkt i (…)
Plastik blev for alvor en del af vores hverdag i 1950’erne, hvor det fandt vej til alt fra mademballage (…)
Omtrent 300.000 hvaler, delfiner og marsvin dør hvert år, fordi de bliver viklet ind i fiskeredskaber. Og mere end 80 (…)
Den danske natur har brug for hjælp. Der er kun få procent rigtig vild natur tilbage, og mange arter er (…)
Vi ønsker vores præsident hjertelig tillykke med de 50 år og takker hende mange gange for hendes store indsats for (…)
Som barn havde jeg ikke min faste gang i naturen. Men jeg har altid elsket at være i den. Desværre (…)
PÅ MED SKIUNDERBUKSERNE Det er enormt svært at forske i dyrelivet på Antarktis på grund af de voldsomme omgivelser og (…)
Det er midt på dagen i eftermiddagssolen i den beskyttede nationalpark Queen Elizabeth. Det høje, tørre græs svajer stille i (…)
De ligner næsten rumvæsner fra en fjern planet, som de står med deres lange, krogede rødder, der løfter deres kroner (…)
Dansk erhvervsliv er godt på vej mod en klimavenlig fremtid. Virksomhederne nedbringer deres udledninger af klimagasser i rekordfart, men mange (…)
En fredelig sommerdag i de norske fjelde stod to danske mænd pludselig ansigt til ansigt med en lokal fjeldopsynsmand. Mændene (…)
1. Egå Engsø Søen renser skidtet væk På en god dag kan du være heldig at se den sorthalsede lappedykker, (…)
Vi lever i krisernes tidsalder, og var vores planet en bil, ville alle advarselslamper i panelet blinke nu. Covid-19 viser (…)
Migration i dyreriget er et fascinerende fænomen. I takt med at sæsonerne skifter spreder fisk, fugle, krybdyr, insekter og pattedyr (…)
WWF-PRES FREDER PUKKELHVALER I NUUK FJORDEN Tidligere kunne turister og lokalbefolkningen nyde synet af pukkelhvaler i Nuuk Fjorden, men det (…)
1. VI BYGGER REDER TIL ALBATROSSER Problem: Albatrossen og dens habitat er særligt sensitiv over for varmere vejr. Der er (…)
Mette Boye, sektionsleder for Fodaftryk Mette Boye er ansat til at drive WWF Verdensnaturfondens afdeling for Fodaftryk. Mette har lang (…)
Tekst: Lilian Gikandi Der er skrevet historie. De tre floder, Mura, Drava og Donau, der strækker sig 700 km gennem (…)
De store menneskeaber er vores nærmeste slægtninge, og de kan, præcis ligesom os, blive smittet med infektionssygdomme. Derfor har gorillaerne (…)
Den nye rapport viser, at mange af verdens mest indflydelsesrige virksomheder fortsat gør for lidt for at modvirke den globale (…)
Jeg kan huske en dag i min barndom. Jeg havde kigget op i et æbletræ i haven, som var proppet (…)
Et glimt af en finne, et ribbenslignende gab, en spids krop lige så lang som en bus. Indtil for ganske (…)
En ny undersøgelse udarbejdet af analyseinstituttet MEGAFON for WWF Verdensnaturfonden viser, at regeringens ambitioner for beskyttelse af Danmarks hav på (…)
Visionen i den nye handlingsplan er, at Danmark aktivt skal bidrage til at beskytte og genoprette verdens skove. Målet er (…)
”Danmark skal lette foden fra speederen”. Det var ordene fra regeringen, da finansminister Nicolai Wammen præsenterede finanslovsforslaget for 2022. Men (…)
Da WWF Verdensnaturfonden er i konstant vækst og udvikling, søger vi til vores Økonomiafdeling en bogholder med erfaring indenfor lønbogholderi. (…)
Stromma er Københavns største udbyder af turistture på land og til vands. Virksomheden har gennem tre år samarbejdet med WWF (…)
På havets bund bølger det grønne havgræs i havstrømmen. Eller rettere: Det plejede det at gøre. For de seneste 100 (…)
“Vi har kendt udviklingen i årtier” Thomas Kirk Sørensen, havbiolog hos WWF Verdensnaturfonden Er der noget i rapporten som overrasker (…)
Billedtekst: Det enorme forbrug af naturressourcer skyldes blandt andet massiv skovrydning i Amazonas. Foto af: Andre Dib / WWF Hvert (…)
Ecuador stod forrest i køen, da der blev uddelt gudesmuk natur. Det gælder i helt særlig grad for den frodige (…)
”Til at begynde med var vi bekymret for de skader, som brandene ville forårsage lokalt. Men vi havde ikke i (…)
Biodiversitetskrisen er en af de største udfordringer, som Danmark og verden står over for lige nu. Med en ubæredygtig og (…)
Danskerne er generelt et miljøbevidst folkefærd og bevidste forbrugere. Så hvordan kan det være, vi er så dårlige til at (…)
WWF Verdensnaturfonden og By & Havn lancerede i december sidste år et femårigt partnerskab, der med udgangspunkt i FN’s Verdensmål (…)
Sidste år annoncerede Kommissionen handling og skærpelser i lovgivningen for at adressere EU’s samlede afskovningsaftryk. Og emnet er vigtigt for (…)
OM DIG Du vil som praktikant fra dag ét indgå på lige fod med resten af kommunikations-, marketing og fundraising-afdelingen om (…)
En sommerdag i august 2020 stod H.K.H. Kronprinsessen foran sin første officielle opgave som præsident for WWF Verdensnaturfonden. Flere unge (…)
Med sin lyse pels og stengrå pletter er sneleoparden exceptionelt god til at kamuflere sig i det barske bjergterræn i (…)
H.K.H. Kronprinsessen og Bo Øksnebjerg, WWF. Foto af: Kongehuset Corona-pandemien og nedlukningerne af samfundet har haft en uventet effekt: Danskerne (…)
I WWF Verdensnaturfonden har vi allerede bemærket Regeringens opbakning til nye ambitiøse og konkrete biodiversitetsmål for de næste 10 år. (…)
Uanset hvor man befinder sig i Danmark, er der maksimum 50 kilometer til det nærmeste hav. Alligevel kommer det bag på mange, at vi omgiver os (…)
Ifølge EU besidder havet et ’kæmpe potentiale for innovation og vækst’, men den danske havnatur er i dag under voldsomt (…)
WWF startede som en lille gruppe engagerede naturforskere og kan nu med fødselsdagsflag i hånden fejre, at de har vokset (…)
I dag er estimeret sølle 1-2% af Danmarks landareal helt dedikeret til natur, og selvom regeringens 15 planlagte naturnationalparker og (…)
Torskebestanden i Kattegat er på et historisk lavt niveau. Det skyldes blandt andet overfiskeri, stigende iltsvind og tab af levesteder. (…)
Rundt om i verden ødelægges skove og andre naturlige økosystemer som græsarealer, vådområder og savanner fortsat i alarmerende hastighed. Det (…)
Bifangst, som er den utilsigtede fangst af andre arter ved målrettet erhversfiskeri efter én bestemt art, udgør en af de (…)
Alle spørger mig, om jeg tror på ånder. Hvad skal jeg sige, altså? Jeg kan jo ikke bevise, at de (…)
1. Det handler om plads Næsten alle deltagere oplever væsentligt mere liv i haven ved at lade græsplænen stå urørt/ (…)
Foråret 2020 vil for de fleste af os stå som den skæbnesvangre tid, hvor coronasmitten vendte op og ned på (…)
Havets tilstand er dybt kritisk. Vi har alt for længe braget igennem det med støjende skibstrafik og drevet rovdrift på (…)
Da Bo Øksnebjerg i 2017 fik tjansen som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, afholdte han en masse foredrag om naturkrisen rundt (…)
Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at virksomheder, borgere (…)
Danmarks Vilde Haver var i 2020 en stor succes blandt de mange danskere, der tilmeldte sig det vilde projekt – (…)
Pinngortitaq pillugu nunarsuaq tamakkerlugu suliniaqatigiiffiup WWF-ip Kalaallit Nunaanni ingerlatani annertusaaviginiarpai. Nuummi allaffeeqqamik 2016-imi ammaavugut alloriaqqinnissatsinnullu maanna piareerluta. Kalaallit Nunaanni suliniuteqarnermut (…)
Havet er hjem for myriader af fantastiske natur- og dyrearter, men vi har de sidste 100 år udnyttet disse og (…)
Havet har gennem det meste af vores historie været betragtet som uudtømmeligt, når det gælder plads og ressourcer, og uendeligt (…)
En undersøgelse af affald indsamlet langs den grønlandske vestkyst viser, at størstedelen af affaldet stammer fra Grønland selv. Og det (…)
FN fortæller, at én ud af fire dyre- og plantearter i dag er i fare for udryddelse, mens WWF’s Living (…)
1. Det sorte næsehorn er i fremgang Der er fantastiske nyheder fra Afrika, hvor antallet af vilde, sorte næsehorn er (…)
Natur- og biodiversitetskrisen er af World Economic Forum for andet år i træk udpeget til at være blandt verdens fem (…)
Det er et paradigmeskift og en kæmpe gave for naturen omkring Nuuk, hvis forslaget bliver vedtaget. Sådan lyder det fra (…)
Store sammenhængende naturområder, hvor naturen kan få lov at være vild, og biodiversiteten igen kan få lov at vinde frem. (…)
Analyserne i den netop offentliggjorte rapport er udarbejdet på tværs af 24 afskovnings-hotspots i Asien, Latinamerika og Afrika, hvor skovrydning (…)
I november sidste år er en bengalsk tiger – ganske usædvanligt – blevet fotograferet i 3165 meters højde i et (…)
Med speederen i bund kører hospitalet til de områder, hvor katastrofen rammer. Lige så snart det stopper og slår dørene (…)
Årets pensionsrapport fra WWF Verdensnaturfonden er den sjette i rækken og den mest omfattende til dato, der undersøger de 16 (…)
Jeg er opvokset i en familie med ret meget uro. Det var egentligt nogle gode forældre, med der var lidt (…)
Hvilken rolle har WWF spillet i forhold til den politiske proces? Der er ingen tvivl om, at WWF har spillet (…)
Det fælles naturpositive samarbejde tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål 14, Livet i Havet, og skal løfte barren for naturen under (…)
Partnerskabet mellem WWF Verdensnaturfonden og Sex & Samfund har netop fået tildelt 10 millioner kroner fra Danida. Det fælles projekt (…)
1. Gå efter et økologisk træ Den store forskel på et økologisk og et konventionelt juletræ fra Danmark er, at (…)
Krisen har desværre gjort det vanskeligt at afholde årets firmajulefrokoster. Men hvad skal pengene så gå til? Vi foreslår, at (…)
Biodiversiteten i Danmark er i tilbagegang og hænger i bremsen sammenlignet med andre EU-lande. Derfor har WWF Verdensnaturfonden tidligere kritiseret (…)
Mille Gori har indgået et samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, der går ud på, at hun med sin høje indlevelse, energi (…)
Fredag d. 27. november er det Black Friday. Det amerikanske tilbudsfænomen, som detailhandlen i Danmark i den grad har taget (…)
I begyndelsen af 2020 var klima- og biodiversitetskriserne bredt kendt og omtalt i offentligheden, men kort efter udløste COVID-19-pandemien endnu (…)
Hvad vil der ske, hvis haveejere over hele landet beslutter sig for at give et stykke af deres have tilbage (…)
Skove er essentielle for livet på jorden, og udfordringerne består af mere end de billeder, du måske har på nethinden (…)
Østersøen betragtes som et af verdens mest unikke og sårbare havområder, men farvandets tilstand er kritisk. Med den nuværende forvaltning (…)
I det seneste nummer af I Sagens Natur zoomede vi ind på naturbaserede løsninger. Naturen er nemlig løsningen på mange (…)
Det sker, at fiskere mister deres fiskenet, når de fisker. Det falder til bunden, men selvom nettet forsvinder fra overfladen, (…)
Novozymes, der har fabrikker i Danmark, USA, Canada, Brasilien, Argentina, Indien og Kina, er afhængige af vand til deres produktion. (…)
Naturen fortsætter sit frie fald i Danmark og EU, viser ny rapport fra Det Europæiske Miljøagentur (EEA), der offentliggøres i (…)
Den 11. marts 2020 går alvoren op for de fleste danskere. Statsminister Mette Frederiksen har indkaldt til et ekstraordinært pressemøde. (…)
I 2010 stod verden op til et chok. 3200 individer. Så få vilde tigere var der tilbage i naturen. Bestanden (…)
Selvom der har været mange flotte ord og skåltaler om at styrke den danske naturindsats, så kniber det i den (…)
1. Spot de vilde dyr Det er ikke kun på savannen i Afrika, at I kan tage på safari (…)
Ni lande omgiver Østersøen, og de fælles havressourcer er under et enormt pres på grund af en høj befolkningstæthed, forurening, (…)
Den danske natur og biodiversitet bliver forringet år for år. Vi har kun 1 procent af landets areal afsat til (…)
Du kan læse om alt fra zombiemyrer i den tætte jungle til den røde klippekrabbe ved kysten og den sibiriske (…)
WWF’s flagskibsrapport Living Planet Report, der hvert andet år vurderer klodens tilstand, maler endnu engang et tydeligt billede af økosystemer (…)
I september 2019 blussede de første skovbrande op i Australien efter et rekordvarmt år. Brandene bredte sig med stor hast (…)
Naturbaserede løsninger kan dæmme op for klimaforandringer, fødevareknaphed og konflikter. Med finansiering fra den danske udviklingsbistand administrerer WWF Verdensnaturfonden allerede (…)
VELUX Gruppen lancerer i dag koncernens nye ’klima-ed’ om at blive Lifetime Carbon Neutral på gruppens 100-års fødselsdag i 2041. (…)
Mekanikken er enkel: Reklamer skaber købetrang, købetrang skaber overforbrug, og overforbrug skaber dårligere livsbetingelser for naturen, så en million arter (…)
Det viser en ny rapport fra Global Footprint Network, der har døbt dagen ”Earth Overshoot Day” fordi den markerer skæringsdatoen (…)
Med solen højt på himlen og vind i håret har H.K.H. Kronprinsessen i dag udsat de første seks ud af (…)
På en enkelt dag i sidste måned blev der registreret flere end 1000 brande i Amazonas-regnskoven. Det er det højeste (…)
På overfladen ser alting måske godt ud, men vores danske farvande er hårdt pressede. Særligt hårdt ramt er klassen af (…)
Det er netop blevet offentliggjort, at David Attenboroughs nye dokumentarfilm David Attenborough: A Life On Our Planet får premiere i (…)
Da flammerne bredte sig i Australien, var det de værste skovbrande i nyere tid. Mere end 18 millioner hektar brændte, (…)
Lokalbefolkningerne i området har i længere tid haft kendskab til flere af arterne, men først nu har forskerne fundet frem (…)
Det var en fredelig sommerdag på det norske fjeld, da to danske mænd pludselig stod ansigt til ansigt med en (…)
Det viser den nye rapport Silence of the Snares: Southeast Asia’s Snaring, som WWF Verdensnaturfondens søsterkontor i Mekong står bag. (…)
Da jeg gik på Bernadotteskolen i Hellerup, skulle klasserne slås sammen. Det må have været omkring 7. klasse. Og her (…)
Genoprettet sø reducerer CO2 Søborg Sø i Nordsjælland var tidligere rig på natur og biodiversitet, indtil cirka 500 hektar blev (…)
Regnskoven fældes i et rekordhøjt tempo, og en million arter er i fare for at uddø. Naturkrisen herhjemme og over (…)
Det viser en helt ny undersøgelse fra WWF Verdensnaturfonden, som har fået analyseret en række kul og briketter af træ, (…)
1. Vi bygger reder til albatrosser Problem: Albatrossen og dens habitat er særligt sensitiv over for varmere vejr. Der er (…)
På havnen i Mombasa, Kenya gør snifferhunden Ram livet svært for smuglere af illegale dyr. Ram er nemlig trænet til (…)
30 procent af Europa skal være beskyttet natur, hvoraf en tredjedel skal være såkaldt strengt beskyttet natur. Det er hovedmålet (…)
Aldrig har der været så meget fokus på klimaet og naturen, som der er lige nu. Og med rette, for (…)
Den nuværende corona-krise har for alvor sat fokus på, at de mange uregulerede dyremarkeder særligt i Asien udgør en alvorlig (…)
WWF Verdensnaturfonden kan nu påvise, hvor stor indflydelse den danske import af soja, papir og tømmer har på den voldsomme (…)
Det skal være nemmere at gøre noget godt for de vilde dyr og naturen i Danmark fremover. Derfor har WWF (…)
Den akutte indsamling kommer som reaktion på weekendens eskalering af naturbrandene i Australien, hvor det vurderes at mere end 1,25 (…)