11/05/2022

Så vild er din region

Er din region vild, vildere eller vildest? Find ud af, om du bor i den del af Danmark, der ligger i top og har tilmeldt flest kvadratmeter til ‘Danmarks Vilde Haver’.

Danskerne har på blot én måned tilmeldt mere end 2,5 millioner kvadratmeter dansk have- og altanareal til WWF Verdensnaturfondens projekt ’Danmarks Vilde Haver’. Projektet sætter fokus på biodiversitet i vores egne hjem.

På førstepladsen over den vildeste region placerer Region Midt sig. Midtjyderne har nemlig tilmeldt hele 789.624 kvadratmeter midtjysk havemuld til kampen for at give biodiversiteten bedre vilkår.

Midtjyderne er dog stærkt efterfulgt af Region Sjælland, hvor der er tilmeldt 778.196 vilde kvadratmeter.

”Det er fantastisk, at så mange danskere har lyst til at være med til at gøre Danmark lidt vildere. Og vi ser nogle ret store private områder, som er tilmeldt i særligt Østjylland og på Sjælland. Jo større områder, des større forskel gør det også for biodiversiteten, så det er der al mulig god grund til at glædes over,” siger Thor Hjarsen, der er seniorbiolog i WWF Verdensnaturfonden og har været med til at udvikle ’Danmarks Vilde Haver’.

Vær med til at støtte WWF Verdensnaturfondens arbejde for et vildere Danmark. Bliv Naturvogter her!

Se, hør og mærk naturen
’Danmarks Vilde Haver’ er WWF Verdensnaturfondens projekt for at gøre Danmarks haver og altaner lidt vildere. Projektet engagerer danskerne til at skabe bedre betingelser for biodiversiteten hjemme i privaten, mens det samtidig er med til få vores øjne op for, hvad biodiversitet er for en størrelse – og ikke mindst hvad der skal til for at hjælpe den på vej.

”Når vi hører græshopperne synge i det vildtvoksende græs eller ser en smuk sommerfugl nyde godt af flere hjemmehørende plantearter i haven, så er det med til at øge danskernes bevidsthed om, hvad der er på spil, når vi taler om biodiversitet. Når man ser, mærker og hører naturen helt tæt på, så er man mere tilbøjelig til at passe på den også uden for haverne, og det er lige præcis det, vi gerne vil med ’Danmarks Vilde Haver,’ siger Thor Hjarsen.

Hvor vild er din region?

1. Region Midt: 789.624 kvadratmeter
2. Region Sjælland: 778.196 kvadratmeter
3. Region Syddanmark: 473.817 kvadratmeter
4. Region Hovedstaden: 366.438 kvadratmeter
5. Region Nordjylland: 268.946 kvadratmeter


Du kan stadig nå det!

Det er ikke for sent at bringe vildskaben ind i din egen have! Tilmeld din have eller altan på danmarksvildehaver.dk. Så modtager du nu og resten af sæsonen tips, tricks og guides til, hvordan dine kvadratmeter kan gøre en forskel for biodiversiteten.

I år har WWF Verdensnaturfonden i samarbejde med Sebastian Klein og Anders Kofoed skabt en særlig børneguide med ti aktiviteter, som familien kan lave sammen i haven eller på altanen, og som er med til at skabe bedre betingelser for biodiversiteten.

Tilmeld dig nu og vær med til at gøre Danmark lidt vildere!