12/01/2021

Vi har bygget et dyrehospital på hjul

The Byron Bay Mobile Wildlife Hospital er Australiens største mobile dyrehospital, og nu er det klar til at komme ud på landevejen og redde liv.

Med speederen i bund kører hospitalet til de områder, hvor katastrofen rammer. Lige så snart det stopper og slår dørene op, er dyrelæger og personale klar til at tage hånd om de dyr, der har brug for akut hjælp. Det mobile dyrehospital er det største, der er bygget i Australien, og kan betyde forskellen mellem liv og død for mange af de vilde dyr, der i fremtiden vil befinde sig midt i naturkatastrofer som for eksempel de historiske brandene, der raserede Australien i 2019 og 2020 .

Det er ikke et nyt fænomen med naturbrande i Australien, men sidste års massive brande havde katastrofale følger for Australiens natur- og dyreliv. Især koalaerne og dyr som kænguruer og vombatter blev hårdt ramt. WWF igangsatte en akut indsamling, og der blev indsamlet en million kroner på rekordtid i Danmark. 

Læs mere om akutindsamlingen her

Og det er den indsamling, der blandt andet har bidraget til, at vi har kunnet bygge et mobilt dyrehospital, som kommer til at have stor betydning for redningsarbejdet i fremtidige krisesituationer. Vi har kunne købe kvalitets apparater, testudstyr og plejebure, og nu kan dyrlægerne pleje sår, behandle og medicinere de tilskadekomne dyr kun få minutter efter, at det mobile dyrehospital er ankommet.

Dyrepleje på steroider

Mange husker sikkert de hjerteskærende billeder af forbrændte koalaer, der sad i vasketøjskurve og ventede på at blive transporteret hen til et sted, hvor de kunne blive behandlet og få lindret deres smerter. Nu kan dyrelægerne behandle de sårede og forbrændte dyr, inden dyrenes tilstand bliver forværret, de bliver dehydrerede eller får infektioner.  

Se videoen om The Byron Bay Mobile Wildlife Hospital her.