Sydøstasien er blevet 234 nye arter rigere
Et pindsvin, en krokodille og mange typer slanger er blandt de arter, som forskere har opdaget i Mekong-regionen i Sydøstasien det seneste år.
Siden 1997 har man opdaget flere end 3.600 nye arter i Mekong-regionen, der strækker sig over Cambodia, Laos, Myanmar, Thailand og Vietnam.
Alene det seneste år har forskere identificeret 173 plantearter, 26 reptiler, 17 amfibier, 15 fisk og 3 pattedyr. I alt 234 nye arter ifølge en ny rapport fra WWF.
Det gælder blandt andet et pindsvin, en bladløs orkidé, en orange krokodille og en ingefær, der dufter af mango.
“Selvom disse arter er nye for os mennesker, har de eksisteret i Mekong-området i titusindvis af år. Hver eneste art er en vigtig brik i et sundt økosystem og for regionens biodiversitet,” siger Chris Hallam fra WWF Sydøstasien.
Arterne bliver opdaget på flere forskellige måder. Nogle bliver opdaget under feltbesøg, mens andre bliver opdaget i forbindelse med handel med vilde arter.
Biodiversiteten er under pres
Biodiversiteten i Mekong-området er under stort pres fra tab af levesteder, klimaforandringer og overudnyttelse af naturressourcer. Handel med vilde arter udgør et særskilt problem i Sydøstasien, hvor markedet for skind, tænder, blod og diverse planter er enormt.
Læs artiklen: Hellere 2 vilde tigere end 10 i bur
Alene i Asiens tropiske områder er bestandene af vilde dyr gået tilbage med 60 procent siden 1970. For at bremse biodiversitetens tilbagegang arbejder WWF med at beskytte og genoprette naturområder og arter på tværs af regionen og med at bekæmpe handel med vilde arter.