09/05/2023

Dyk ned under overfladen med ny malebog

Du kender nok mest Københavns Havn som et sted, hvor du kan bade om sommeren, eller hvor du måske har været på kanalrundfart med din familie? Men der er også fyldt med liv under overfladen – og nu er det op til dig og din fantasi, om fisk og planter skal være røde, gule, grønne eller blå. Download eller bestil den flotte malebog her.

Ved du, at der lever aborrer, blåmuslinger, rødspætter og ål i Københavns Havn? Og faktisk også mange andre arter.

Det liv vil vi gerne passe godt på. Derfor samarbejder WWF og By & Havn om at gøre Københavns Havn til et godt levested for de forskellige fisk og planter. Konkret skaber vi levesteder og styrker biodiversiteten.

I WWF tror vi på, at jo bedre vi kender en art, jo bedre kan vi passe på den. Derfor har vi sammen med By & Havn lavet en flot malebog med nogle af de arter, som lever i havnen.

”Vi vil pirre folks nysgerrighed, så de selv får lyst til at udforske og passe endnu bedre på de dyr og planter, vi sjældent bemærker til dagligt. Det handler om at synliggøre den usynlige natur, så endnu flere begynder at interessere sig for det, der er dernede,” siger Thomas Kirk Sørensen, havbiolog i WWF.

”Formålet med malebogen er, at også de mindste københavnere skal lære havnens biodiversitet at kende. Sammen med Naturbeskrivelsen, som vi udgav tidligere på året, er der god mulighed for at snakke sammen om livet i vores fælles havn og hvor vigtigt, det er, at vi passer godt på fiskene og planterne,” siger Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.

Læs Naturbeskrivelsen her.

Download malebogen her, hvis du vil være med?

Vi håber, du vil være med til at sætte kulør på livet under overfladen.

Download den flotte malebog her.

Har du brug for et fysisk eksemplar til vennerne i børnehaven eller skolen, kan du bestille den her.