06/03/2024

Skoleklasser sætter fokus på natur i årets Mediekonkurrence

Flere hundrede skoleklasser fra hele landet har sat fokus på naturen i årets Mediekonkurrencen. En særlig pris gives i år til to klasser for bedste idéer til naturindsatser i lokalområdet.

Et interview med finansministeren, en reportage fra en fredet å og spændende artikler om naturens indvirken på menneskers fysiske og mentale helbred.

Under temaet ‘Naturen er for vild’ har mere end 200 skoleklasser fra hele landet prøvet kræfter med at skrive deres egen avis i Mediekonkurrencen 2023. Her har de mange hundrede skoleelever skrevet om alt fra lokal miljøpolitik, vilde haver og unge menneskers klimaangst i en udgave af enten Jyllands-Posten, Politiken eller Ekstra Bladet.

Læs alle vinderaviserne her

I år stod WWF Verdensnaturfonden bag konkurrencen sammen med JP/Politiken og Østifterne. Tirsdag 5. marts blev vinderne fejret i JP/Politikens Hus i København.

To klasser får særlig pris

Foruden de seks vinderklasser, der har skrevet de bedste aviser, blev der som noget særligt i år uddelt en idépris til to klasser for bedste idéer til naturfremmende initiativer i skolernes lokalområde. WWF Verdensnaturfondens kommunikationsdirektør Tobias Emme Høgsberg uddelte idépriserne til de heldige vinderklasser.

“Naturen den ér for vild. Hvis man ikke vidste det i forvejen, så er man ikke i tvivl, når man bladrer igennem de mange skoleaviser, og de fantastisk mange gode artikler I har frembragt,” sagde Tobias Emme Høgsberg fra scenen.

Det var 7.P på Muldbjerg Undervisningssted i Hjørring og 8.A på Bernadotteskolen i Hellerup, der modtog idépriserne for henholdsvis at male med graffitimos og lave mad af insekter i hjemkundskab.

De i alt otte vindere af Mediekonkurrencen modtager hver især 5.000 kroner til klassekassen, mens vinderne af idéprisen yderligere får 5.000 kroner til at udføre de originale idéer.

”Klassernes mange idéer vidner om en fantastisk kreativitet og oprigtig omtanke for det samfund og den planet, som vi alle sammen er en del af,” siger Carl Orbesen Christiansen, sekretariatschef i Østifterne.

Foruden WWF Verdensnaturfonden og Østifterne deltog Christian Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Politiken, Knud Brix, ansvarshavende chefredaktør på Ekstra-Bladet, og Mette Mayli Albæk, samfundsredaktør på Jyllands-Posten, i fejringen.

Politikens chefredaktør Christian Jensen uddeler pris.

Ekstra-Bladets chefredaktør Knud Brix uddeler pris.

Jyllands-Postens samfundsredaktør Mette Mayli Albæk uddeler pris.