04/02/2022

Vi ønsker vores præsident tillykke med fødselsdagen

H.K.H. Kronprinsesse Mary blev præsident for WWF Verdensnaturfonden i 2020 og har siden stået i spidsen for organisationens arbejde med at bevare dyrenes levesteder og naturens mangfoldighed i hele verden.

Vi ønsker vores præsident hjertelig tillykke med de 50 år og takker hende mange gange for hendes store indsats for verdens natur og de truede dyre- og plantearter. Både verdens og den danske natur er presset. Levesteder forsvinder og med dem arter, som risikerer at forsvinde for altid.

”Når vi nu fejrer, at H.K.H. Kronprinsessen fylder 50 år, er det nærliggende at se på, hvad der er sket med naturen i hendes levetid. Desværre er der ikke så meget at fejre her. De seneste 50 år har vi i gennemsnit mistet to tredjedele af mere end 4.000 arter af verdens pattedyr, fisk, fugle, padder og krybdyr. Og i Danmark er 1.844 arter truede og 389 arter allerede uddøde. Der er så meget at kæmpe for, og her er det skønt at have H.K.H. Kronprinsessen med på holdet,” siger Bo Øksnebjerg, Generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden.

H.K.H. Kronprinsessen vækker naturglæde

Kronprinsessen, som igennem flere år blandt andet har arbejdet aktivt med FN’s verdensmål, er som præsident for WWF Verdensnaturfonden med til at finde løsninger på de udfordringer, verden møder i forhold til naturbevarelse, beskyttelse af truede dyrearter og med at skabe mere natur til glæde for danskerne.

H.K.H. Kronprinsessen har kastet sig ind i kampen for naturen med en stor forståelse for udfordringerne og en entusiasme, der smitter. Hun har blandt andet sat fokus på udfordringerne for den danske natur i kampagnen ”Sammen for naturen”, hvor flere tusind billeder blev delt under hashtagget #fornaturenWWF. Kampagnen skabte bred bevidsthed om status for dansk natur. H.K.H. Kronprinsessen har også været med til at skabe begejstring for de truede danske rokker, som de færreste danskere ved lever i vores farvande.

Vær med til at fejre H.K.H. Kronprinsessen

I anledning af H.K.H. Kronprinsessens fødselsdag har WWF Verdensnaturfonden sammen med Ghita Nørby og Sebastian Klein arrangeret en stor overraskelse. Vi løfter sløret for den søndag den 6. februar, når TV 2 fejrer hende i showet ”Mary 50 år – vi fejrer hele Danmarks kronprinsesse”.

Se hyldestvideoen til vores præsident