09/01/2020

Danskerne sender mere end 920.000 kroner til Australien

De hjerteskærende billeder af forbrændte koalaer i armene på brandmænd og forkullede skovområder har fået danskerne til at stå sammen. Flere end 4.500 danskere har sammen doneret penge til at hjælpe Australiens natur og dyreliv.

Den akutte indsamling kommer som reaktion på weekendens eskalering af naturbrandene i Australien, hvor det vurderes at mere end 1,25 milliarder dyr er omkommet i brandene. I blandt de enorme tab er mere end 8.000 koalaer, som ikke har kunnet flygte fra ilden. Faktisk er brandene så voldsomme, at selv kænguruer ikke kan nå væk fra flammerne.

De dyr, som ikke er omkommet i flammerne, har mistet deres hjem og får svært ved at finde føde i de afbrændte områder. 80 procent af de skovområder, hvor koalaerne lever, er væk. Vi forventer derfor, at endnu flere dyr vil miste livet som følge af brandene.

Danskernes indsats er imponerende
Vores kollegaer i Australien har akut brug for hjælp til at håndtere den katastrofe, de lige nu står med. Derfor opfordrer vi danskerne til at sende hjælp direkte til WWF-Australien, og den foreløbige tilslutning til indsamlingen er imponerende. Indtil videre har danskerne indsamlet mere end 920.000 kroner. 100.000 kroner er desuden doneret fra H&M, som WWF i forvejen har et samarbejde med om at redde natur og dyreliv.
Indsamlingen er fortsat aktiv, og vi opfordrer fortsat både privatpersoner og virksomheder til at sende deres støtte til Australien. De har brug for al den hjælp, de kan få.

Danskernes interesse og tilslutning til indsamlingen har været overvældende, og vi har modtaget utallige forespørgsler på, hvordan man som privatperson kan gøre en forskel i lige netop denne situation. Interessen på de sociale medier er stadig omfattende, og nu begynder danske virksomheder også at melde sig på banen for at donere penge.

Vi har kun set begyndelsen
Desværre er de ødelæggende brande kun begyndelsen, og vi kender endnu ikke omfanget af skaderne på naturen og dyrelivet. Men vi ved, at dette ikke er sidste gang, at naturen og dyrelivet akut har brug for hjælp. Derfor arbejder WWF lige nu for at etablere en nødplan for, hvordan vi håndterer denne type af naturkriser i fremtiden.

Lige så snart brandene er under kontrol, vil WWF Australien igangsætte et projekt for at genskabe koalaerne og andre dyrs hjem ved at plante to milliarder nye træer inden 2030. Projektet sættes i gang med plantningen af 10.000 træer i de særligt hårdt ramte områder.

Vores kollager i WWF Australien samarbejder desuden med organisationer, som hurtigt er i stand til at levere den nødvendige medicinske hjælp blandt andet til sårede koalaer, genoprettelsen af levesteder og beskyttelsen af den tilbageværende skov.

Specifikt er der doneret penge til Port Macquarie Koala Hospital samt RSPCA Queensland, som står for omfattende behandling af såret dyreliv.