05/10/2023

Hundredvis af floddelfiner har mistet livet i Amazonas

Ekstrem tørke i Amazonas har fået vandstanden i floderne til at falde, mens vandtemperaturen stiger. WWF kæmper for at redde delfiner ud på dybere vand.

Tørken i dele af Amazonas har foreløbigt kostet over 100 floddelfiner livet. De drejer sig om to forskellige floddelfinarter, som er fundet døde i og omkring Tefé-søen i Brasilien.

De mange delfin-dødsfald skyldes sandsynligvis en kombination af lave vandstande og høje vandtemperaturer. Instituto Mamirauá har målt vandtemperaturen til 38,8 grader, oplyser flere medier.

WWF forventer, at situationen bliver værre, fordi vi stadig er i begyndelsen af tørkesæsonen.

”De døde dyr skal først fjernes fra vandet. Det er vanskeligt, fordi der er så mange. Det er ikke sikkert at flytte de levende delfiner til andre floder, fordi det kræver, at vi først kontrollerer for giftstoffer eller vira. Men vi mobiliserer forskellige partnere med ekspertise i dyreredning,” siger André Coelho fra det brasilianske Mamirauá Institute for Sustainable Development.

Rasmus Jeppesen, chef for internationale programmer i WWF, tilføjer:

”Vores brasilianske kolleger kæmper lige nu mod tiden for at redde delfiner fra det lave, varme vand ud på koldere, dybere områder. Det er meget vanskeligt, men vi gør alt, hvad vi kan,” siger han.

Læs mere om WWF’s regnskovskampagne her, og støt WWF’s arbejde for floddelfinen med 250 kroner ved at sende en sms med teksten REGNSKOV til 1217.