06/06/2020

WWF lancerer nyt digitalt univers om naturen til børn og tweens

Eskalerende klimaforandringer, ikoniske dyr truet af udryddelse og naturens generelle tilbagegang diskuteres alle vegne. Børnene hører det også, og det kan skabe både bekymring og frygt. Nu vil WWF hjælpe forældre med at udskifte frygten med viden og fascination gennem nyt digitalt univers.

Aldrig har der været så meget fokus på klimaet og naturen, som der er lige nu. Og med rette, for verdens økosystemer og fantastiske dyreliv bliver presset til det yderste. Op mod 1 million arter er i dag i fare for at uddø, mens udledningen af drivhusgasser bare bliver ved med at stige.

Den ulmende bekymring hos de voksne går ikke børns næser forbi. Faktisk viser undersøgelser, at over 40 procent af børn og unge i Europa frygter klimaforandringerne. Sådan skal det ikke være.

I et helt nyt digitalt univers under WWF Verdensnaturfondens PandaClub tilbyder naturorganisationen nu hjælp til at svare på de mange, og til tider svære, spørgsmål, der kan opstå om udfordringerne i vores natur og klima.

– Vi ved, at danske forældre rigtig gerne vil tale ordentligt med deres børn om klimaforandringer og tabet af verdens mange flotte dyr. Men det kan være svært at vide, hvad der er op og ned på de mange informationer, der florerer, og også hvad løsningerne er. Det hjælper vi med i vores nye digitale univers, der baserer sig på videnskab, og samtidig er bygget, så det fascinerer og engagerer børnene, siger Bo Øksnebjerg, som er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

I det nye PandaClub univers kan børnene vælge en dyre-superhelt, som de spiller med. Der er pandaen PanGu, isbjørnen Flake, delfinen Hydra, Gorillaen Koko og geparden Gijima. Hvert navn gemmer på en sej historie.

Med valget af figur kan børnene rejse rundt i universet og tage challenges, hvor de tester deres viden om verdens vilde dyr og natur og opsparer point. De kan også støtte konkrete projekter, som i år går til at redde nogle af verdens blot 4000 vilde tigre, eller se inspirationsvideoer til mere og bedre genbrug af verdens ressourcer.

Samtidig kan børnene enten selv eller sammen med deres forældre gå på opdagelse i dyreleksikonet og blive klogere på naturen, økosystemer og verdens dyreliv. Og i universets skoletjeneste kan de finde fakta og løsninger på alt fra klimaændringer, plastikforurening og tabet af vigtig regnskov til truede dyr og biodiversitet, som de kan bruge i skoleopgaver.

Det nye univers i PandaClub vil hjælpe børn til en fascination af verdens natur og vilde dyr fra et tidligt sted i livet, som de kan have glæde af igennem hele livet.

– Hvad enten det er på hobbyplan eller som led i valg af uddannelse, så skaber bevidstheden om naturens værdi bare et større ønske om at passe på den. Og så er et univers som PandaClub, der inspirerer til handling gennem viden og videoer, med til at gøre børnene og deres familier i stand til at handle på naturkrisen,” siger Bo Øksnebjerg.

Det nye PandaClub univers kommer til at være for både gratis og betalende medlemmer, hvor betalende medlemmer udover at støtte projekter ude i verden også får et fysisk medlemskort, adgang til alt digitalt indhold, magasiner og invitationer til eksklusive aktiviteter i løbet af året, herunder adgang til en række natur- og dyreparker, som WWF Verdensnaturfonden samarbejder med.

Se det nye PandaClub