26/01/2023

Ny guide til livet under overfladen i Københavns Havn

En gratis publikation fyldt med flotte billeder og spændende viden skal give Københavns borgere og besøgende et bedre indblik i livet i havnen.

Hvad gemmer sig egentlig under overfladen i Københavns Havn?

Det kan du nu blive klogere på i den gratis publikation ‘Københavns Havn – en naturbeskrivelse af livet i havnen’, som WWF Verdensnaturfonden udgiver i samarbejde med By & Havn.

Naturbeskrivelsen dykker ned under overfladen i Københavns største økosystem og giver et overblik over de mange spændende planter og dyr – og hvor og hvornår de kan opleves.

Læs Naturbeskrivelsen her.

”Vi inviterer alle med ned under overfladen til en fantastisk verden af liv. Et havnemiljø, vi insisterer på, skal være endnu sundere og endnu mere mangfoldigt. Naturbeskrivelsen skal pirre vores nysgerrighed og give os alle lyst til at udforske og passe endnu bedre på den usynlige natur og de planter og arter, vi ikke ser til daglig. Vi arbejder allerede målrettet med ålegræs, et fantastisk naturligt CO2-lager, og København har på kort tid etableret flere fiskebørnehaver end nogen anden by i verden, men vi er langt fra i mål,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Guiden indeholder også en historisk oversigt over havnens udvikling og tips til, hvordan du får mest ud af havnens natur.

Læs mere om vores samarbejde med By & Havn her.

Vind 10.000 kroner i kreativ konkurrence

WWF Verdensnaturfonden og By & Havn lancerer samtidig en kreativ plakatkonkurrence. Alle kan deltage ved at designe, tegne eller male deres personlige bud på livet i havnen. Plakaten skal tage udgangspunkt i Naturbeskrivelsen, og præmien for 1. pladsen er 10.000 kroner. Desuden vil udvalgte plakater efterfølgende blive vist på en udstilling om biodiversiteten i havnen, som åbner for offentligheden til foråret.

Se, hvordan du deltager her.

Også By & Havn ser frem til øget fokus på biodiversiteten i havnen:

”Naturbeskrivelsen, plakatkonkurrencen og udstillingen er alt sammen forsøg på at vise københavnerne havnens biodiversitet. Jeg tror, de fleste københavnere har et forhold til deres havn – både som rekreativt område og svømmemulighed, men den indeholder mere end det. Faktisk er vores havn hjem for en stor artsrigdom og biodiversitet lige under overfladen, og det vil vi gerne have frem i lyset,” siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.