24/01/2023

3. klasse vandt WWF’s tegnekonkurrence

Mille Gori fra Ramasjang besøgte vinderklassen af WWF Verdensnaturfondens store tegnekonkurrence. Hun talte med børnene om alt de mange ting, vi mennesker får fra naturen.

Der var smil på læben, da 3.Ø på Starup-Øsby Skole i Haderslev fik besøg af to populære skikkelser – WWF’s panda og Ramasjang-vært Mille Gori. Selve besøget var hoved-præmien i WWF Verdensnaturfondens store tegnekonkurrence, som lå i forlængelse af programserien ‘Jagten på de grønne gaver’, hvor Mille Gori besøger Ugandas smukke vilde natur for at lære mere om alt det, vi mennesker får fra naturen i form af mad, medicin, vand, ren luft og træ.

Konkurrencen gik ud på, at eleverne, efter at have set naturserien, skulle tegne én eller flere af de grønne gaver og indsende tegningen til WWF Verdensnaturfonden. Herefter udvalgte Mille Gori vinderklassen blandt deltagere fra hele landet. 

Ifølge klasselærer i 3.Ø, Kirsten Buhl Hattens, har Milles livlige beretninger gjort eleverne nysgerrige på forholdene i Uganda.

“Vi har brugt de 14 afsnit om Milles eventyr i vores undervisning til at tale om forskellene på, hvordan man bruger naturen i Danmark og Uganda. Vi har haft mange gode snakke om det, der overrasker os – og det har resulteret i en flot plakat, der viser, at eleverne har forstået, hvor vigtigt det er at passe på naturen omkring os, uanset hvor vi bor,” siger Kirsten Buhl Hattens.

Se alle Milles eventyr i Uganda her.

3. Ø’s flotte plakat har det hele

Programserien ‘Jagtens på de grønne gaver’ er skabt af WWF Verdensnaturfonden med støtte fra Danida. Den henvender sig til børn i alderen 6 til 10 år og sætter fokus på natur i børnehøjde. På sin rejse rundt i Uganda besøger Mille Gori WWF-projekter. Her laver hun blandt andet papir af elefantlort, ligesom hun besøger en naturklub for lokale børn, planter træer og beskytter vilde dyr for at gøre børn klogere på naturens mange gaver.

De unge skal passe på naturen

“Der er stor forskel på, hvordan vi bruger naturen i Danmark og Uganda. Fælles for begge lande er dog, at det er vigtigt, at fremtidige generationer forstår og værdsætter naturen og dens rolle i vores liv. Forstår børnene det, vil de være mere motiverede til at passe på den, og det er et vigtigt budskab med serien,” siger Tobias Emme Høgsberg, kommunikationsdirektør i WWF Verdensnaturfonden.

Bliv medlem af PandaClub her.