17/06/2021

WWF i debat med to ministre på Folkemødet

Folkemødet er sædvanen tro tætpakket med grønne arrangementer og debatter, og lørdag den 19. juni har vi inviteret miljøminister Lea Wermelin og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen til debat om, hvordan vi løser én af vor tids største globale udfordringer – biodiversitetskrisen.

Biodiversitetskrisen er en af de største udfordringer, som Danmark og verden står over for lige nu. Med en ubæredygtig og destruktiv overudnyttelse af naturens goder og ressourcer mister vi biodiversitet med skræmmende hast. Alene det sedste årti har vi mistet, hvad der svarer til 10 gange Danmarks størrelse af verdens mest biodiversitetsrige skove i Asien, Latinamerika og Afrika, og 1 million arter er lige nu i fare for at uddø.

Samtidigt står verden over for andre udfordringer såsom klimakrisen, fattigdomsbekæmpelse, migrationspres og svækket fødevaresikkerhed. De mange kriser er tæt forbundne og skal håndteres for den samme mængde penge.

Men hvis vi dropper den traditionelle silotænkning, er der heldigvis løsninger, der ligger lige for – både til at løse biodiversitetskrisen, men også til at forebygge og løse flere af de andre globale kriser.

Alt det sætter vi fokus på til vores folkemødeevent ”En investering i vores natur er en investering i vores fremtid”. Her stiller vi blandt andet skarpt på, hvordan vi løfter Danmarks ambitioner for finansiering til biodiversitet – også fra den private sektor, og hvordan midler til biodiversitet mest effektivt kan udnyttes gennem integrerede tilgange som naturbaserede løsninger, der løser flere udfordringer på én gang.

Vi er dybt afhængige af naturen, og de indsatser, vi implementerer for at bevare den, kan komme til at redde menneskeliv, økosystemer og i sidste ende få altafgørende betydning for den klode, vi alle bor på – også for os i Danmark.


Debatdeltagere:

Miljøminister Lea Wermelin

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen

Direktør for bæredygtighed hos VELUX, Ingrid Reumert

Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg

Direktør og stifter for 2030beyond, Kirsten Brosbøl (moderator)

Dato og tidspunkt:

Den 19. juni 2021 14:00 – 14:45

Sted:

C5 – Verdensmålenes Plads

Se med her: Livestream