Danmark skal have 20 marine naturnationalparker
Der bør være mindst lige så mange naturnationalparker i havet som på land. Det mener WWF Verdensnaturfonden, der foreslår at(...)
Der bør være mindst lige så mange naturnationalparker i havet som på land. Det mener WWF Verdensnaturfonden, der foreslår at(...)
Flere end 16.000 pindsvin blev registreret på tværs af landet i forbindelse med pindsvinetællingen 10. august.
Posten som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden overtages af Mikkel Aarø-Hansen fra 1. november.
For at hjælpe Danmarks pindsvin og sikre fortsatte levesteder til én af vores mest folkekære arter beder WWF Verdensnaturfonden og(...)
På Earth Overshoot Day den 1. august slipper jordens ressourcer for i år op. Vi mennesker forbruger ude af balance(...)
Stop op, og lad dig betage af årets bedste natur- og dyrefotos kåret på verdensplan. Her får du et lille(...)
Næsten halvdelen af verdens migrerende arter er i tilbagegang. Det viser FN’s rapport, som udkom tidligere på året. WWF’s Jacob(...)
Resultatet af trepartsforhandlingerne viser omridset af et grønnere Danmark både på land og i havet. Mens aftalen er et stort(...)
I Australien forenes fortid, nutid og fremtid, når Quandamooka-folket beskytter naturen og de truede koalaer med kontrollerede naturbrande og topmoderne(...)
Kom med os rundt i hele Danmark, når fem natureksperter guider dig til unikke naturoplevelser og giver deres helt særlige(...)
Hvordan ville Danmark se ud, hvis der var skove rundt om alle større byer i stedet for firesporede motorveje? Akademiraadets(...)
Udvalgte danske virksomheders erfaringer med biodiversitet bliver nu samlet i en onlineportal for at skabe grøn transformation i erhvervslivet.
Vi kender det fra vores egen verden. De smukke løber med al opmærksomheden. Derfor slår vi et slag for fem(...)
Et nyt værktøj fra WWF giver vælgerne mulighed for at se, hvor grønt de danske partier, der er repræsenteret i(...)
Det er med stor glæde, at WWF Verdensnaturfonden kan meddele, at H.M. Dronningen fortsætter som protektor for WWF i Danmark.(...)
En ny rapport fra førende forskere viser vejen til at opnå de store sammenhængende naturområder i Danmark, der skal til,(...)
Dæmninger, tab af levesteder og klimaforandringer er nogle af årsagerne til, at verdens bestande af fisk, der lever i ferskvand,(...)
Et genoprettet naturområde skal være levested for en helt ny bestand af den kritisk truede brakvandsgedde. I alt har WWF(...)
Hvis naturen i vores farvande skal genoprettes, skal den beskyttes ordentligt. Opfordringen fra WWF til regeringen er hurtigst muligt at(...)
Netop nu kan danske skoleklasser tilmelde sig initiativet ‘Plant et træ’ og få et gratis træ. Sammen med VELUX Gruppen(...)
I april og maj vågner pindsvinene fra vinterdvale, men med fem gode råd kan danskerne hjælpe de fredede dyr i(...)
I slutningen af april skal FN’s globale plastikaftale forhandles på plads. Ny undersøgelse viser en enorm støtte verden over til(...)
Der lever dobbelt så mange opdrættede tigere i fangenskab end i den vilde natur. Et stort netværk af bagmænd på(...)
Bo Øksnebjerg har besluttet at stoppe som generalsekretær, hvor han i mere end syv år har stået i spidsen for(...)
Stifteren af Europas største vertikale landbrug vil have skovene tilbage ved at friste danskerne med sprøde grøntsager året rundt.
Ålen er kritisk truet, men alligevel blev der fisket over 100 tons ål i danske farvande i 2023. Derfor kræver(...)
I det sydlige Sjælland og på sydhavsøerne er bestanden af brakvandsgedder gået voldsomt tilbage. WWF Verdensnaturfonden går nu ind i(...)
Allerede den 16. marts har Danmark opbrugt vores naturressourcer for i år. Det er 12 dage tidligere end sidste år.(...)
Udledning af røggasvand forurener havmiljøet og er uforeneligt med FN’s Havretskonvention. Derfor er der bred opbakning blandt grønne organisationer til(...)
WWF’s biologer kommer med deres bedste anbefalinger til gode oplevelser i den danske natur.
Der lever nu 1.000 sorte næsehorn i Kenya, hvor dyret for kort tid siden var tæt på helt at uddø.(...)
Flere hundrede skoleklasser fra hele landet har sat fokus på naturen i årets Mediekonkurrencen. En særlig pris gives i år(...)
Annette Stube, Jonas Geldmann og Line Berg Madsen skal styrke Verdensnaturfondens arbejde for naturen og organisationens fokus på virksomhedernes fodaftryk.
Den danske natur er fuld af smukke og fascinerende smådyr, som slet ikke får den opmærksomhed og anerkendelse, de fortjener.
I Søgaard Skov og omegn er der observeret 10 ud af 17 totalfredede danske flagermusarter. Sammen med Dansk Flagermus Forening(...)
WWF Verdensnaturfonden har bedt førende forskere sætte en dato for, hvornår en række af verdens mest truede dyr vil uddø,(...)
Der findes 718 sneleoparder i de højeste og mest ufremkommelige egne af Indien. Det viser den første optælling af landets(...)
Konsekvenserne ved dybhavsmineaktiviteter er for uklare, og derfor opfordrer WWF i Grønland og Danmark til et globalt moratorium. I Norge(...)
Tag på udkig efter en havørn, find rav i mørket eller spot en gråsæl, hvis du er heldig. Anne-Kristine Sverdrup,(...)
Sune Riis Sørensen er én af verdens førende forskere i ål. Han har gjort det til sit livs mission at(...)
Antarktis’ stolte kejserpingviner er presset fra flere kanter. En katastrofal ynglesæson med 9.000 døde unger sidste år vidner om, at(...)
Når klimaforandringerne rammer verdens fattigste områder, bærer kvinder og piger de tungeste byrder.
Tusind tak, fordi du støtter vores arbejde i WWF Verdensnaturfonden. Her får du et lille udpluk af al den natur(...)
Ålen i Danmark er kritisk truet på niveau med vores hvide stork. WWF har taget de første vigtige skridt til(...)
WWF og By & Havn tager nu endnu et skridt i bevaringsindsatsen for ålen i Danmark. Den kritisk truede art(...)
Sent torsdag aften blev Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og EU-Rådet efter intense forhandlinger enige om en endelig aftale for EU’s længe ventede(...)
De tropiske skove er ét af vores bedste værn mod klimaforandringer. Men de er under pres og bliver fældet med(...)
Det koster ti gange mere at håndtere plastik i udviklingslandene end i for eksempel Danmark. Det viser vores nye rapport.(...)
Voldsomme skovbrande efterfulgt af oversvømmelser kostede for få år siden tusindvis af koalaer livet i Australien. Nu skal en ny(...)
En række sydamerikanske og asiatiske lande forpligter sig nu via en politisk aftale til at vende udviklingen for verdens truede(...)
Fra 200 individer til en sund bestand. Vi ser tilbage på én af de største succeser inden for dansk naturforvaltning.(...)
Kun en bank i Danmark tilbyder en bæredygtig børneopsparing på sin hjemmeside. De tre største danske banker investerer børneopsparinger i(...)
Elsker du også en god comebackhistorie? Her er fem dyrearter, som var presset til kanten af udryddelse, men alligevel kom(...)
I Thailand opstår der konflikter, når vilde asiatiske elefanter bevæger sig ind på de lokale landsmænds marker for at finde(...)
WWF og Ørsted er gået sammen om at genopbygge et af havets vigtige økosystemer for at hjælpe livet i havet(...)
Ekstrem tørke i Amazonas har fået vandstanden i floderne til at falde, mens vandtemperaturen stiger. WWF kæmper for at redde(...)
Mille Gori fra Ramasjang er vært for en lærerig naturserie for børn og unge, som vises på filmfestivalen BUSTER. I(...)
Hvert år forsvinder cirka 50.000 forskellige arter fra de tropiske regnskove. Amazonas er blandt de hårdest ramte regnskove. Læs om(...)
Eksperter advarer om, at Amazonas regnskoven nærmer sig et punkt, hvor den ikke længere kan regenerere sig selv. Forvandler verdens(...)
Tusindvis af danskere fulgte WWF og pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussens opfordring til at lede efter pindsvin i haverne og naturen(...)
Den 16. august 2023 flyttede fiskebørnehaverne ind på havnen på Langeland. Formålet er at forbedre biodiversiteten under overfladen. Fiskebørnehaverne installeres(...)
Alt tyder på, at der bliver færre og færre pindsvin i Danmark. Situationen er så bekymrende, at WWF og én(...)
Allerede den 2. august har vi opbrugt de ressourcer, som jorden kan nå at genskabe på et år. Selvom vi(...)
Den 12. juni 2023 stemte Europa-Parlamentet ja til en ny genopretningslov for naturen. Det vækker begejstring hos os i WWF,(...)
Ifølge en ekspert mangler det folkekære pindsvin levesteder og er derfor truet både på landet og i byområderne. WWF sætter(...)
I Thailand opstår der ofte konflikter, når vilde elefanter bevæger sig ind på lokale landsmænds marker for at finde føde.(...)
Emil Poulsens foto af en syngende hjort blev udkåret som Danmarks bedste naturfoto i 2022. Vi har sat ham stævne(...)
WWF Verdensnaturfonden deltager på Folkemødet. Her får du et overblik over, hvor du kan møde os. Vi glæder os til(...)
Den danske natur er et sandt madkammer, og der er overraskende mange spiselige delikatesser, du selv kan finde og nyde.(...)
For 200 år siden levede der et stort antal ikoniske dyre- og plantearter på Knudshoved Odde. De fleste er desværre(...)
WWF har etableret et nyt hjem til Danmarks mindste frø, løvfrøen, som mangler naturområder at leve og yngle i. Sidste(...)
WWF kæmper for at beskytte de ultrasjældne arter og deres levesteder. Desværre forsvinder der langt flere dyr og planter, end(...)
Der bør indføres et globalt forbud mod en hel kategori af plastikprodukter, som vi, ifølge en ny analyse, relativt hurtigt(...)
WWF har ansat Malene Lynge som ny programleder for Grønland. Hun kommer senest fra en stilling som kommunikationschef i Mittarfeqarfiit(...)
Du kender nok mest Københavns Havn som et sted, hvor du kan bade om sommeren, eller hvor du måske har(...)
Eksperter fra WWF deltager på Naturmødet 2023, som foregår i Hirtshals fra 11. til 13. maj. Her debatterer vi blandt(...)
Som en del af Mediekonkurrencen 2023 inviterer WWF Verdensnaturfonden, Østifterne og JP/Politikens Hus landets 6. til 10. klasser til at(...)
I naturreservatet Shaanxi Guanyinshan i Qinling-provinsen i det centrale Kina spottede en af WWF Verdensnaturfondens fotografer for nyligt noget helt(...)
I anledning af mors dag hylder WWF naturens mest dedikerede mødre, der gør alt – og lidt til – for(...)
Hver dag dør vilde dyr, fordi de spiser eller bliver viklet ind i plastik. I anledning af Jordens dag den(...)
Det ser lysere ud for de mest truede arter på kloden. Nemlig de fisk og andre dyr, der lever i(...)
Ålen er kritisk truet. Alligevel kan erhvervsfiskere fange ål i de måneder, hvor fangsterne er størst. Også rekreativt ålefiskeri i(...)
Danmark stemte i december 2022 for en global aftale, der skal vende alarmerende naturtab over hele verden inden år 2030.(...)
Den 28. marts har Danmark opbrugt sine naturlige ressourcer for 2023 som et af de første lande i verden. Dagen(...)
For 17. år i træk markerer WWF Verdensnaturfonden den verdensomspændende begivenhed Earth Hour for at fejre naturen og sætte fokus(...)
WWF Verdensnaturfonden og By & Havn har fundet vinderen af en stor kreativ plakatkonkurrence, som sætter fokus på livet under(...)
Den første internationale traktat om beskyttelse af det åbne hav er en realitet. WWF Verdensnaturfonden var med til forhandlingerne i(...)
I Danmark er du aldrig længere end 50 kilometer fra havet. Så hvorfor ikke høste lidt tang til at pifte(...)
Den værste tørke i over 40 år hærger Kenya, og det har katastrofale følger for landets befolkning og mange vilde(...)
Vi mennesker har mere til fælles med dyrene, end vi måske lige går og tror. Og når det kommer til(...)
Hvad har en kinesisk spadestør og en Mauritiusand tilfælles? De blev begge erklæret uddøde i 2022 og er blot to(...)
En gratis publikation fyldt med flotte billeder og spændende viden skal give Københavns borgere og besøgende et bedre indblik i(...)
Vi har sammensat en guide til dig med nogle af de bedste naturdokumentarer, som du kan streame lige nu. Alle(...)
Mille Gori fra Ramasjang besøgte vinderklassen af WWF Verdensnaturfondens store tegnekonkurrence. Hun talte med børnene om alt de mange ting,(...)
Ritt Bjerregaard havde et liv med oplevelser udover det sædvanlige. Særligt oplevelser med havet formede hende til den, hun var.
Tigerens år slutter officielt den 21. januar, og det har været et travlt år i tigerens tegn. Vi har derfor(...)
En havodder er ganske vist lille, men alligevel spiller den en nøglerolle for et sundt havmiljø der, hvor den lever.(...)
Det er lykkedes at stoppe fældningen af verdens mangroveskove og genplante over halvdelen af de træer, som er fældet. Det(...)
Løvfrøen er checket ind på frøhotel, hvor den er godt i gang med sin vinterdvale. Vi ser nærmere på dens(...)
Den afrikanske savanne-elefant lever i det centrale og sydlige Afrika og er verdens største landlevende pattedyr. Desværre er elefantebestanden gået(...)
I sydøstasiatiske Myanmar er salget af vilde dyr på Facebook steget med over 70 procent på et år. Vi har(...)
Global aftale om at vende naturtab inden 2030 er underskrevet i Montreal, men øjeblikkelig handling og finansiering er afgørende for(...)
Mens temperaturen i verden er steget omkring én grad, er den steget 3,1 grad i Arktis. Forskerne taler om, at(...)
Årtiets vigtigste topmøde for naturen er i fuld gang. Tidligere Bagedyst-vinder Emil Obel har lavet ’Opskriften på vild natur’ for(...)
På ét årti er mere end halvdelen af CO2-udledningen fra os mennesker blevet optaget af naturen. Det viser en ny(...)
En ny lov om afskovning stiller krav til, at en lang række produkter, der sælges i eller eksporteres fra EU,(...)
Sammen med danskerne har Verdensnaturfonden i et halvt århundrede gjort en forskel for klodens vilde dyr og natur. Én af(...)
Den værste tørke i 40 år har ramt Østafrika, og det har katastrofale følger for de vilde dyr. Især Kenya(...)
Vores planet er i underskud på ressourcer samtidig med, at vores forbrug stiger. Med få ændringer kan du spare penge(...)
Havene i Danmark er overvejende under pres. Men hvilke arter går det egentlig ud over? Vi sætter her spot ålen,(...)
Mille Gori besøger kritisk truede bjerggorillaer og laver papir af elefantlort i en ny børneserie om den vilde natur i(...)
Der er kun 4.500 vilde tigere tilbage i verden, og en ny rapport viser, at alle dele af tigeren –(...)
WWF Verdensnaturfonden og kunstnerkollektivet SUPERFLEX vil genoprette minimum 55 kvadratkilometer tabt rev i danske farvande.
WWF Verdensnaturfonden og Ørsted er gået sammen i et nyt partnerskab, som forener kampen for klimaet og biodiversiteten i havet.(...)
Det seneste folketingsvalg blev et klimavalg. Selvom mange kriser banker på i dansk politik, er der behov for at gøre(...)
Hele 69 procent er de globale bestande af vilde dyr i gennemsnit faldet på fem årtier. Også i Danmark er(...)
I en ny billedserie af den prisvindende fotograf Marie Hald er skuespiller Trine Dyrholm portrætteret med en snarefælde fra Vietnam(...)
Den brasilianske præsident Bolsonaro har i sin fireårige præsidentperiode ført en katastrofal naturpolitik, som har medført rekordhøj skovrydning i landet.(...)
Oplev kronhjorte i brunst, lav madpakker til fuglene eller led efter insekter i væltede træer. Vi guider dig til din(...)
Selvom træerne så småt er ved at skifte fra sommer- til efterårsfarver og regntøjet er fundet frem, så er der(...)
Et nyt partnerskab mellem WWF Verdensnaturfonden, Etisk Handel Danmark og Udenrigsministeriet skal arbejde for at gøre produktion af soja i(...)
I sydøstasiatiske Myanmar er antallet af salgsannoncer med vilde dyr steget med 74 procent på ét år.
Nu kan du købe flotte frimærker med blandt andet kongeørnen, isfuglen og den lille eremit. Frimærkerne er resultatet af et(...)
Skovbrandene i Amazonas har nået rekordniveau. Situationen i Brasilien er ude af kontrol, advarer WWF Verdensnaturfonden.
8 ud af 10 danskere vil have strammere EU-regler for produkter, der kan have skov og andre økosystemer på samvittigheden,(...)
Danmarks mindste frø mangler steder at leve og søer at yngle i. Derfor etablerer WWF Verdensnaturfonden mindst 15 nye søer(...)
Det nuværende naturtab kan koste den globale økonomi 2,7 billioner dollars årligt i 2030. De fem mest sandsynlige risici mod(...)
Den helt store trussel mod havskildpadder verden over er fiskeri. Hvert år dør mange hundrede tusinde havskildpadder, fordi de bliver(...)
Verdensnaturfonden omstrukturerer i ledelsen. Miljøfaglig chef Jacob Fjalland er ny innovationsdirektør og erstattes af chef for fodaftryk Mette Boye.
En massiv indsats for at skabe sammenhæng mellem to naturområder i Nepal og Indien har fået dyrelivet i området til(...)
De ambitiøse planer for udbygningen af havvind i Østersøen og Nordsøen kan blive et grønt guldæg for Danmark. Hvis Danmark(...)
Strikdesigner Laura Dalgaard har designet en tigersweater for WWF Verdensnaturfonden for at sætte fokus på den drastiske tilbagegang for tigeren.
Klodens tiger-bestande er i forsigtig fremgang på grund af et storslået program rullet ud i alle 13 tigerlande for at(...)
Den 23. august deltog H.K.H. Kronprinsesse Mary i et WWF-arrangement i Nuuk, hvor hun sammen med børn fra et lokalt(...)
Krybskytteri og illegal handel er fortsat én af de største trusler mod vilde dyr. Der skal da også mindst 100(...)
Tømrerbien er en sjælden gæst i Danmark. Men i en af Danmarks vilde haver i Bagsværd er hele tre af(...)
Samtlige arter af stør er truet af udryddelse på grund af illegal handel med kaviar, overfiskeri og forurening af fiskens(...)
På bare 13 år har Nepal formået at øge antallet af vilde tigere med 190 procent, så der i dag(...)
Ved du, hvordan du kan være med til at mindske dit fodaftryk på planeten? I anledning af Earth Overshoot Day(...)
Allerede den 28. juli har vi opbrugt jordens ressourcer for 2022 – én dag tidligere end sidste år. Dagen kaldes(...)
Klodens koralrev dør med voldsom hast på grund af de stigende temperaturer i havet. Nu er det lykkedes WWF at(...)
For 24-årige Emil Blicher Bjerregård er der intet, der giver en større lykkefølelse end at se en flaksende mosehøsommerfugl på(...)
Lea Overgaard har kun halvanden kvadratmeter at gøre godt med. Alligevel er hendes altan blevet et nirvana for forskellige vilde(...)
H.K.H. Kronprinsesse Mary inviterer som præsident for WWF Verdensnaturfonden inden for i sin vilde have i Fredensborg. Her har Kronprinsessen(...)
Naturkrisen kan blive endnu dyrere for virksomhederne end klimakrisen. Men danske virksomheder mangler redskaber til at tackle biodiversitetskrisen, viser ny(...)
For første gang tages 3D-printede rev i brug i danske farvande. De skal give biodiversiteten en hånd i Kattegat, der(...)
Massiv tilbagegang i bestanden truer sømrokkens fortsatte eksistens i de danske farvande. Tv-vært Lisbeth Østergaard kaster sig ind i kampen(...)
Traditionen tro er WWF Verdensnaturfonden at finde i Allinge, når Folkemødet løber af stablen. Vi glæder os til at møde(...)
Fem fiskebørnehaver, der 8. juni bliver installeret i Københavns Havn, bringer det totale antal i hovedstaden op på 100. Det(...)
Et markant flertal af danskerne bekymrer sig om menneskets påvirkning på havnaturen. Det viser en ny Megafon-undersøgelse for WWF Verdensnaturfonden.
Vi kan hurtigt blive enige om, at et par fridage lyder skønt. Men helt ærligt; er du også lidt nervøs(...)
De fleste ved, at det lille insekt spiller en kæmpe rolle i naturen men hånden på hjertet; kan du nævne(...)
April måned slog en trist rekord i Amazonas, hvor et område større end to gange Bornholm blev ryddet for træer.
Er din region vild, vildere eller vildest? Find ud af, om du bor i den del af Danmark, der ligger(...)
Blæksprutterne er nogle mærkværdige og fascinerende dyrearter, der er udstyret med evner, der ofte langt overgår fantasien. Dyk med ned(...)
Den truede sortterne er i fare for at forsvinde fra dansk natur. Derfor støtter WWF Verdensnaturfonden fuglens sårbare yngleproces med(...)
WWF’s havbiolog Thomas Kirk Sørensen fortæller, hvad der er op og ned, hvis du gerne vil servere bæredygtig fisk på(...)
En ny børneguide klæder børnefamilier på til at skabe gode betingelser for biodiversitet i deres egne haver. Guiden er en(...)
Over hele verden sidder specialister og beskriver de nye arter, der bliver opdaget. Danske Henrik Enghoff er professor på Statens(...)
En række kendte bygninger i hele Danmark slukker lyset lørdag den 26. marts for at markere den årligt tilbagevendende og(...)
Den afrikanske skovelefant lever dybt inde i de tætte, ufremkommelige regnskove i Central- og Vestafrika. Alligevel dukkede den pludselig frem(...)
Når talen falder på truede arter, tænker de fleste på eksotiske dyr i fjerne egne. Desværre er problemet højaktuelt og(...)
To WWF-biologer, Daniel Mallwitz og Sandra Jönsson, øremærker en fjeldræv i Nordsverige som en del af vores svenske fjeldrævsprojekt, hvor(...)
Som almindelig pensionsopsparer kan det være komplekst at sætte sig ind i pension og klima. Derfor har WWF Verdensnaturfonden samlet(...)
Da voldsomme skovbrande raserede Australien donerede WWF Verdensnaturfonden i Danmark 11 millioner kroner til genopretning af natur og levesteder. Droner(...)
Der er gang i den grønne omstilling i pensionssektoren, der på vegne af danskerne forvalter den største formue i Danmark.(...)
Hvert minut strømmer 15 tons plastik ud i verdenshavene. Det er bare én af konklusionerne i en ny WWF-rapport, der(...)
Hvaler oplever stadig større trusler på deres vigtige vandringsruter i havet, hvor de ellers skal spise og yngle. Det viser(...)
Den danske natur har brug for hjælp. Derfor giver WWF Verdensnaturfonden med støtte fra danske fonde en helt særlig naturgave(...)
H.K.H. Kronprinsesse Mary blev præsident for WWF Verdensnaturfonden i 2020 og har siden stået i spidsen for organisationens arbejde med(...)
Radiovært Iben Maria Zeuthen har en lidelse. Den plager hendes sind og tanker. Den hedder solastalgia og dækker over den(...)
Siden 1990’erne har mere end 70 forskere fra 12 lande arbejdet i voldsomme minusgrader på det næsten ufremkommelige kontinent Antarktis.(...)
Thomas Kabarebe på 70 år har levet som krybskytte det meste af sit liv. Han er bare én af de(...)
Regnskoven stjæler ofte rampelyset, når vi taler truede dyrearter og bekæmpelse af klimaforandringer, imens en anden type skov, som af(...)
Fældningen og afbrændingen af verdens skove frigiver flere skadelige klimagasser end al verdens transport tilsammen. Derfor er skovene en central(...)
Naturen er ikke bare skøn at se på. Den kan værne os mod tidens største kriser, hvis bare vi passer(...)
Sæson efter sæson vandrer dyr fra et levested til et andet i en konstant og tilbagevendende søgen efter føde, vinterophold(...)
Til trods for, at mange af verdens vilde dyrearter er i massiv nedgang og truet til udryddelsens rand, så er(...)
En nøje tilrettelagt jordvold og reder bygget i beton. I WWF må vi ofte til tegnebrættet og finde på kreative(...)
Naturkrisen truer mere end nogensinde. Kampen kan stadig vindes, men det kræver mod og nytænkning. Derfor har WWF Verdensnaturfonden oprettet(...)
I over 20 år har WWF kæmpet for at beskytte et naturområde på tværs af fem europæiske lande, som blandt(...)
Det tager utrolig lang tid at genoprette en sårbar bestand af gorillaer. Derfor tog vi den uhyre smitsomme og dødelige(...)
Størstedelen af verdens store virksomheder gør stadig alt for lidt for at leve op til deres løfter om, at deres(...)
Som barn blev Sebastian Klein så optaget af livet i naturen, at han på et tidspunkt overtalte sine forældre til(...)
Et område ud for den skotske vestkyst er hjem for et helt enestående antal brugder. Vi har afdækket brugdens hemmelige(...)
En ny undersøgelse viser, at langt hovedparten af Danmarks befolkning ønsker, at mindst 20 procent af havet omkring Danmark skal(...)
I dag, onsdag d. 22. september 2021, præsenterer fødevareministeriet og minister Rasmus Prehn Danmarks længeventede handlingsplan mod afskovning. Handlingsplanen går(...)
Nicolai Wammen fremlagde d. 30. august regeringens forslag til finansloven 2022. Ifølge ministeren er det tid til at ’lette foden(...)
Brænder du for at arbejde med tal og økonomi i en international organisation og samtidig hjælpe med at bevare verdens(...)
Stromma Danmark lægger kanalbåde til, når tusindvis af Københavnere og turister hvert år sejler på havnerundfart i Københavns kanaler. En(...)
Tusindvis af frivillige hjælper WWF med at få livet tilbage på den engelske havbund i et banebrydende projekt.
FN’s klimarapport er landet, og det ser sort ud. Derfor har vi fået tre af WWF’s faglige rådgivere på henholdsvis(...)
Den 29. juli er jordens naturressourcer opbrugt for hele 2021. Dermed ligger ’Earth Overshoot Day’, som er dagen, hvor alle(...)
Mellem to store nationalparker i Ecuador snor sig en frodig korridor, der rummer noget af verdens rigeste biodiversitet. Men både(...)
Skovbrandene i 2019 og 2020 ødelagde store dele af landets unikke natur og dræbte og sårede milliarder af dyr. Men(...)
Folkemødet er sædvanen tro tætpakket med grønne arrangementer og debatter, og lørdag den 19. juni har vi inviteret miljøminister Lea(...)
Danmark er det land i Europa, der producerer mest husholdningsaffald pr. indbygger – herunder en stor mængde plastikaffald. Det vil(...)
Verdens bedste storby at bade i, lystfiskeri fra kajkanten og et væld af rekreative muligheder. Havnemiljøet i København er blandt(...)
Onsdag d. 2. juni 2021 overrækker fire grønne organisationer en opfordring fra 18.000 danskere og knap 1,2 millioner EU-borgere til(...)
Vil du i praktik hos verdens største grønne NGO og brænder du for at gøre en forskel for biodiversiteten, naturen og de vilde dyr?(...)
Knap et år efter udsættelsen af sømrokker i Kattegat har en fisker fanget et sundt og raskt eksemplar på otte(...)
Vi har mindre end 6.400 sneleoparder tilbage i verden. Nu viser en rapport, at op mod 450 sneleoparder bliver dræbt(...)
Den danske natur byder på et væld af magiske landskaber og vidunderlige dyr, som danskerne har nydt ekstra godt af(...)
De internationale forhandlinger af en ny global aftale for biodiversitet er i fuld gang lige nu. Aftalen, som skal indgås(...)
Vi har enestående og bevaringsværdig natur i rigt mål i Danmark. Men når vi taler biodiversitet og natur, vandrer mange(...)
Det blå Danmark har i generationer været kendt over hele verden. Men hvis sektoren også i fremtiden skal være kendt(...)
Verdens største naturorganisation, World Wide Fund for Nature, fylder 60 år i dag. Siden 1961 har WWF været centrum for(...)
Biodiversiteten har i årtier været i frit fald i Danmark, og en af de primære årsager er mangel på plads(...)
Torskebestanden i Kattegat er lige nu alarmerende lav, hvilket påvirker biodiversiteten og Kattegats økosystem. Derfor har WWF og Ørsted netop(...)
Når vi sætter tænderne i mors frikadeller, en god bøf eller et stykke chokolade – eller tager et bad med(...)
62 ud af 110 hajarter og rokker er truet af overfiskeri og bifangst. Det viser en ny rapport fra WWF,(...)
Som ung mand rejste Rane Willerslev til Sibirien for at leve med naturfolket, jukagirerne. Det har sat dybe spor i(...)
Her får du syv gode råd baseret på alle de erfaringer, som de 60 deltagere gjorde sig i Danmarks Vilde(...)
Summende humlebier, svirrefluer og farverige sommerfugle. Du kan få rigtig meget liv i din have på ganske få uger. Det(...)
Regeringen har netop, forud for at havplanen sendes i høring i næste uge, offentliggjort et udspil, hvor knap 30 %(...)
Vi er i krig med naturen, og hvis vi vinder over den, så taber vi alligevel. Presser vi naturen i(...)
Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter den 27. marts kl. 20.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når mennesker,(...)
Det står skidt til for Danmarks vilde natur og biodiversitet. Den danske natur har brug for plads, og de danske(...)
Fem enkle principper. Det er WWF Verdensnaturfondens opskrift til at sikre en bedre beskyttelse af havet, som efter alt for(...)
Havets tilstand er kritisk. Vi har for længe udsat det for et enormt pres fra alle retninger, og det kan(...)
Plastikaffald i verdenshavene er et voksende miljøproblem. Det gælder i det meste af verden og desværre også i Grønland.
Sebastian Klein udkom d. 4. marts 2021 med bogen ”Verdens 100 mest truede dyr”. En bog han selv kalder den(...)
Selvom mange af verdens vilde dyrearter hænger i med neglene på udryddelsens rand, så er der også masser af gode(...)
I bedste Greta Thunberg stil kræver nordiske unge nu international politisk handling til at løse den globale naturkrise. Med hjælp(...)
Tidligere var hvalobservationer i Nuukfjorden næsten en selvskrevet oplevelse for borgere og turister, men det seneste årti er chancen for(...)
Regeringen og støttepartierne vil give den danske natur et tiltrængt løft med udlægning af 60.000 hektar urørt skov og 13(...)
En ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden viser et skræmmende billede af, at tropiske skove fortsat forsvinder med høj hastighed. På(...)
Det er intet mindre end en rekord, at en bengalsk tiger er spottet så højt oppe i bjergene. Meget tyder(...)
The Byron Bay Mobile Wildlife Hospital er Australiens største mobile dyrehospital, og nu er det klar til at komme ud(...)
2020 har været fyldt med markedsføringskampagner af pensionsselskabernes nye grønne klimaprodukter. Men hvor grønne er pensionsselskabers samlede investeringsformuer egentlig, når(...)
En uroplaget barndom fik Puk Elgård til at søge ud i naturen. Det gav hende et uundværligt frirum, som har(...)
Der er ingen hemmelighed, at den nye biodiversitetspakke vækker glæde hos WWF, fordi den danske natur nu langt om længe(...)
WWF Verdensnaturfonden og By & Havn indgår et flerårigt partnerskab, der skal forbedre levestederne for fisk og øge biodiversiteten i(...)
Der er stor glæde hos WWF og Sex & Samfund, der sammen har modtaget en bevilling fra Danida til en(...)
Det er blevet tid til at finde årets juletræ til stuen, så vi har samlet tre tips, du med fordel(...)
Regeringen og støttepartierne har netop offentliggjort en ny biodiversitetspakke, der bliver en del af den kommende finanslov for 2021. Ambitionsniveauet(...)
Mille Gori, der er kendt fra blandt andet DR Ramasjang, er hovedperson i en ny julekalender, der er udviklet i(...)
Vi har sat priserne OP på udvalgte varer i vores webshop, fordi vores forbrug har en pris. Tilbagegangen af arter(...)
Næsten halvdelen af klodens befolkning er i fare for at miste deres job, fordi corona-krisens indtræden i krisernes klub har(...)
Summende humlebier, svirrefluer og farverige sommerfugle. Danske haveejere har over sommeren oplevet langt mere liv i deres haver efter at(...)
Verdens skove er truet af skovrydning og skovforringelser. Alene i perioden 1990-2016 gik et skovareal på 1,3 millioner kvadratkilometer tabt(...)
WWF lancerede sidste måned en rapport med helt ny evidens om bundtrawl alarmerende påvirkning på Østersøens havmiljø. I kølvandet herpå(...)
Vil du holde dig opdateret på de nyeste trends og tendenser inden for bæredygtig udviklingspolitik og naturbevarende arbejde? Så er(...)
Tabte fiskeredskaber fortsætter som dødsfælder for både havpattedyr, fugle og fisk. Samtidig er de den værste form for plastforurening i(...)
WWF Verdensnaturfonden skal hjælpe Novozymes med at opnå et bæredygtigt vandforbrug. Det er resultatet et nyt partnerskab, hvor verdens førende(...)
EU og Danmark kan ikke opfylde EU’s egne biodiversitetsmål i 2020. Det tydeliggøres i en ny rapport fra det Europæisk(...)
WWF har siden sin grundlæggelse kæmpet for at stoppe illegal handel med truede dyr. Ikke kun for dyrenes skyld, men(...)
Det går fremad for tigeren. Men med knap 4000 tigere tilbage i naturen, er det nu, vi skal holde fast.(...)
Der er milevidt til opfyldelsen af 2020-målene om at vende tilbagegangen af biologisk mangfoldighed, viser ny analyse fra Danmarks Naturfredningsforening(...)
Ferien er lige om hjørnet, og det er en fantastisk mulig for at komme ud og nyde naturen. Derfor får(...)
Ny omfattende rapport fra WWF Verdensnaturfonden slår fast, at havmiljøet i Østersøen er under et enormt pres, og fiskeri med(...)
Danmarks dyre- og planteliv har fået en mavepuster. Med regeringens forslag til finansloven for finansåret 2021 ses hverken høje ambitioner(...)
Hvis du er vild med de mange spændende historier, som naturen kan fortælle, så sørg for at få fingre i(...)
På knap 50 år er jordens bestande af vilde dyr faldet med 68 procent. Det viser en ny international rapport(...)
De værste skovbrande i nyere tid fortærede i 2019-2020 Australiens natur og dyreliv. Med hjælp fra vores mange støtter fik(...)
Naturen er under pres og har været det længe. Men tænker vi naturen endnu mere ind i Danmarks udviklingsbistand, kan(...)
Gennem et nytænkende partnerskab med WWF Verdensnaturfonden tager VELUX Gruppen frem mod 2041 ansvar for hele koncernens historiske CO2-aftryk.
Selv i et Corona-år køber og forbruger vi mere, end kloden kan følge med til. Derfor lancerer WWF nu en(...)
Verdens 7,8 milliarder mennesker bruger langt flere naturressourcer, end kloden kan nå at genskabe på et år. Lørdag har menneskeheden(...)
Der var store smil og godt humør, da H.K.H. Kronprinsessen i dag udsatte sømrokker med repræsentanter fra WWF Verdensnaturfonden, H&M(...)
Igen i år æder flammerne sig igennem Amazonas-regnskoven og tager sjældne planter, vigtige træer og truede dyr med sig.
Danmarkspremiere: Den 19. august 2020 skal H.K.H. Kronprinsessen udsætte sømrokker fra Kattegatcentret i Grenå. Det er første gang, at der(...)
Verdenspremiere: Mandag den 28. september får David Attenboroughs nye dokumentarfilm premiere i 10 udvalgte lande – heriblandt Danmark. Helt eksklusivt(...)
Mens de australske skovbrande stadig hærgede, igangsatte WWF Verdensnaturfonden en akutindsamling, som nåede en WWF-rekord på 11 millioner danske kroner.(...)
I Mekong-regionen har forskere i perioden 2018-19 opdaget hele 110 nye arter af dyr og planter. Her er endda ikke(...)
Der findes en verden, hvor sommerfuglesamlere vil begå kriminalitet og betale formuer for sjældne eksemplarer til deres samling. To af(...)
For første gang nogensinde er omfanget af snare-fælder i Sydøstasien blevet estimeret. Over 12 millioner af de makabre fælder ligger(...)
Et kluntet møde med en gulspurv for over 40 år siden blev begyndelsen på Martin Brygmann og naturens helt særlige(...)
Kongehuset har siden 1972 arbejdet for at stoppe tilbagegangen i naturen, og WWF Verdensnaturfonden kan nu løfte sløret for, at(...)
Danskerne elsker at grille, og særligt i sommerperioden kommer der fart i grillstarterne landet over. Men nu viser det sig,(...)
En nøje tilrettelagt jordvold og reder bygget i beton. I WWF må vi ofte til tegnebrættet og finde på kreative(...)
Eskalerende klimaforandringer, ikoniske dyr truet af udryddelse og naturens generelle tilbagegang diskuteres alle vegne. Børnene hører det også, og det(...)
Illegale markeder med truede dyr skal lukkes permanent. Så klar er beskeden fra de lokale befolkninger til myndighederne i Sydøstasien.(...)
Svineproduktionen i Danmark har værdifuld regnskov på samvittigheden, viser ny rapport. Hele 65 procent af den samlede import af soja,(...)
Naturen er så alvorligt i krise, at der skal en akutpakke til at redde den. WWF er gået til regeringen(...)
De hjerteskærende billeder af forbrændte koalaer i armene på brandmænd og forkullede skovområder har fået danskerne til at stå sammen.(...)