KÆRE ELEV

Velkommen til elevsitet for Mediekonkurrencen 2023. Her på siden kan du og dine klassekammerater finde en masse indhold, der fokuserer på naturen og de udfordringer, vi står overfor, men også alle de fantastiske løsninger, der kan hjælpe os gennem natur- og klimakrisen. Gå på opdagelse og bliv inspireret til, hvilke emner I kan fokusere på i jeres avis. Her på forsiden og via sidens top har du adgang til de fire forskellige emner. God fornøjelse!

 

Psst.. Skal du lige have opfrisket, hvad biodiversitet handler om? Så se mere her

Er der håb for naturen?

Stigende temperaturer, overudnyttelse af ressourcer og tilbagegang af natur og vilde arter er ikke super opmuntrende, men er der egentlig håb for naturen? Dyk ned i det og bliv klogere på håbet for naturen.

Læs mere her

Vilde omgivelser

Kampen for at få mere natur, begrænse klimaforandringer og skabe mere bæredygtighed kan komme mange steder fra. Både græsrodsbevægelser og enkeltpersoner kan lægge pres på, men store politiske institutioner som fra FN og EU vedtager også lovgivninger for mere vild natur.

Læs mere her

Naturglæde

Vi mennesker påvirker naturen, men naturen påvirker i høj grad også os. At tilbringe tid i naturen har nemlig en imponerende lang række positive effekter på vores mentale helbred. Det kan du udforske i kapitlet om naturglæde.

Læs mere her

Naturen er løsningen

Når vi forbedrer, beskytter og bevarer natur, så løser det også ofte store samfundsudfordringer. Naturen kan være et værktøj til at bekæmpe klimakrisen, sikre fødevaresikkerhed, skabe jobs og meget mere.

Læs mere her

Biodiversi-hvad-for-noget?

Hvad er biodiversitet egentlig for en størrelse? Og hvad betyder det egentlig, at der er en biodiversitetskrise?

 

Thor fortæller dig på fem minutter, hvad biodiversitet er for noget.

Biodiversitetskrisen er et problem, vi skal have løst!

Har I spørgsmål?

I er velkomne til at kontakte WWF, hvis I har spørgsmål til jeres artikler. Send en mail med jeres spørgsmål til mediekonkurrence@wwf.dk, og vi vender tilbage til jer hurtigst muligt.