Lokal profil skal stå i spidsen for WWF i Grønland
WWF har ansat Malene Lynge som ny programleder for Grønland. Hun kommer senest fra en stilling som kommunikationschef i Mittarfeqarfiit A/S Grønlands Lufthavne og vil fra 1. juni 2023 få sin daglige gang på WWF’s kontor i Nuuk.
I sine tidligere jobs har Malene opbygget et stærkt netværk i Nuuk. Hun har desuden solid indsigt i og viden om både samfund og kultur og ikke mindst systemer og beslutningsveje. Derudover har Malene en stærk kommunikationsbaggrund, som kan bidrage til at gøre WWF’s arbejde i Grønland mere synligt i offentligheden og blandt beslutningstagere.
”Jeg glæder mig enormt til at komme med på holdet i WWF. Ikke alene er det en vigtig sag for en inuk som mig, men ledelses- og kommunikationsmæssigt er det også en rigtig spændende opgave, som jeg ser meget frem til at prøve kræfter med,” siger Malene Lynge.
Som ny programleder vil Malene Lynge fortsætte med at udvikle WWF’s konstruktive rolle i at fremme den bæredygtige udvikling i Grønland. WWF ønsker blandt andet at udbygge naturorganisationens lokale tilstedeværelse og engagement med større og mere langsigtede projekter, der kan skabe lokalt tilpassede løsninger og vise eksempler på en lokalt drevet bæredygtig udvikling.
”Jeg vil sammen med mine kollegaer i WWF over de kommende år udbygge programkontoret i Nuuk med en styrket langsigtet portefølje af projekter. Det er helt afgørende, at WWF som en stærk og pålidelig samarbejdspartner kan støtte op om de lokale indsatser for bæredygtig udvikling og naturbevarelse i alle dele af vores skønne land,” siger Malene Lynge.
Styrker tilstedeværelsen i Grønland
WWF oplever en stigende opmærksomhed på miljø og naturbevarelse i det grønlandske samfund – ikke mindst blandt den yngre del af befolkningen. Den udvikling er et vigtigt udgangspunkt for et øget lokalt og konstruktivt engagement i Grønland.
WWF har de seneste år haft fokus på at styrke sin lokale tilstedeværelse via nye konkrete projekter om blandt andet naturbevarelse og turismeudvikling i Tasiilaq og Nuuk samt plastikforurening i Syd- og Vestgrønland. WWF er desuden i gang med at udbygge det eksisterende isbjørneprogram, isbjørnepatruljen i Ittoqqortoormiit, som organisationen har mange års erfaring med.
”Bæredygtig ressourceudnyttelse er afgørende for at fastholde grundlaget for den lokale bosætning i Grønland. Ikke mindst på østkysten, hvor vores lokalsamfund er meget afhængige af jagt og fiskeri, men også fortsat ser udfordringer med nedgang i bestanden af levende ressourcer – ikke mindst i forhold til marine pattedyr. Disse udfordringer vil i stigende grad blive forværrede af klimaforandringer, og derfor er det helt afgørende, at vi sætter ind med naturbevarende projekter, der kan imødekomme både klima- og naturkrisen,” siger Malene Lynge.