Royal hjælp til naturen og dyrene: Kronprinsesse Mary er ny præsident i WWF
Kongehuset har siden 1972 arbejdet for at stoppe tilbagegangen i naturen, og WWF Verdensnaturfonden kan nu løfte sløret for, at det bliver H.K.H Kronprinsesse Mary, der efterfølger H.K.H. Prins Henrik som præsident for WWF i Danmark.
Regnskoven fældes i et rekordhøjt tempo, og en million arter er i fare for at uddø. Naturkrisen herhjemme og over hele kloden har aldrig været større, og til at stå i spidsen for WWF Verdensnaturfonden fremtidige arbejde med at bevare dyrenes levesteder og naturens mangfoldighed er H.K.H. Kronprinsesse Mary tiltrådt som præsident for fonden.
WWF Verdensnaturfonden, der er den danske afdeling af World Wide Fund for Nature, blev grundlagt i 1972 af H.K.H. Prins Henrik, og Kongehuset har igennem alle årene spillet en vigtig rolle i at skabe opmærksomhed omkring Verdensnaturfondens projekter og fundraising-aktiviteter til gavn for naturen og verdens vilde dyr.
”Jeg er meget stolt over, at H.K.H. Kronprinsesse Mary kaster sig ind den vigtige kamp for naturen og dyrene. Det er et stærkt signal at sende til danskerne, at Kongehuset endnu en gang tør at gå forrest i løsningen af nogle af vor tids allerstørste udfordringer. Og med H.K.H. Kronprinsesse Mary som præsident, kan vi med uformindsket styrke fortsætte det gode arbejde, som H.K.H. Prins Henrik startede for 48 år siden i Danmark, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden.
Vi har kun én klode
H.K.H. Kronprinsesse Mary, som igennem flere år har arbejdet aktivt med FN’s verdensmål, glæder sig til også at blive en del af WWF Verdensnaturfondens vigtige arbejde med at finde løsninger på naturkrisen og skabe mere natur til glæde for danskerne.
”Vi har kun én klode, og vi skal passe godt på den og dyrene, hvis vores børn og generationerne efter dem også skal have en tryg og naturrig verden at vokse op i. De projekter, som WWF Verdensnaturfonden arbejder med over hele verden, er enormt vigtige for at bevare vores skove, koralrev og mangfoldige dyreliv, og det er afgørende, at vi i fællesskab finder nye løsninger på, hvordan mennesker kan leve i balance med naturen,” udtaler H.K.H. Kronprinsesse Mary.
Skal arbejde bredt med naturen
World Economic Forum estimerer, at tab af biodiversitet og menneskeskabte miljøkatastrofer er blandt de fem største globale risici i 2020. WWF har mere end 1.000 aktive projekter over hele verden, og H.K.H Kronprinsesse Mary kommer blandt andet til at engagere sig i projekter, der er relateret til ikoniske dyrearter, regnskov, plastik, hav, og Arktis.
”COVID-19 har om noget vist os, at vi er dybt afhængige af naturen omkring os og stabile og velfungerende økosystemer. Men hvis vi skal forhindre, at flere af naturens arter udryddes og stoppe naturødelæggelsen, er der brug for et markant skifte i, hvordan vi behandler naturen. H.K.H Kronprinsesse Mary har en eminent evne til at bygge bro mellem beslutningstagere, erhvervsliv og borgere, og hun kan om nogen være med til at skabe vigtige vedvarende forandringer,” siger Bo Øksnebjerg.
WWF er verdens største naturbevarende organisation med mere end 6.000 medarbejdere på verdensplan. WWF arbejder i mere end 100 lande og på mere end 1.000 projekter og bliver støttet af mere end 5 millioner mennesker over hele verden, som sammen med fonden kæmper med for at redde naturen og de vilde dyr. WWF Verdensnaturfonden i Danmark er relativt blandt de største bidragsydere i hele WWF-netværket.