VELUX Gruppen og WWF Verdensnaturfonden har givet 1.200 danske skoleklasser muligheden for at bestille et gratis hjemmehørende træ – og tilslutningen har simpelthen været så overvældende, at alle træer er blevet revet væk. Tusind tak til alle jer lærere, som har tilmeldt jeres klasser.
Og husk, at hvis I endnu ikke har bestilt årets skolemateriale for Børnenes U-landskalender, hvor WWF er årets NGO, så hop ind på u-landskalender.dk og gør det nu.
Var din klasse heldig at få fat i et hjemmehørende træ? Så kan du læse mere om de praktiske detaljer her:
1: Det er helt gratis at være med og bestille et træ.
2: I må bestille et træ til så mange klasser på jeres skole, som I vil.
3: I er sikret et træ, når I har modtaget en bekræftelsesmail.
4: Når vi nærmer os træplantningen, vil I modtage information om, hvordan I planter, passer og plejer træet samt en præcis dato på, hvornår i uge 44 I kan forvente at modtage træet på skolen.
5: Træet, I modtager, vil måle cirka 1 til 1,5 meter.
6: Alle klasser, der planter et træ, vil få et diplom, som viser, at I har gjort en konkret forskel for naturen både i Danmark og Uganda.
7: Har I problemer med tilmelding eller lign., så skriv til info@wwf.dk eller ring 35 36 36 35.
Årets projekt i Børnenes U-landskalender 2024 er WWF Verdensnaturfondens Grønne Skoler.
De grønne skoler ligger i Ugandas landdistrikter op ad nationalparken Rwenzori Mountains National Park. Børnene, der bor her, lever tæt på naturen og er dybt afhængige af den for at få mad, beskyttelse og rent vand. De mærker for alvor, hvordan klimaforandringer og rovdrift på skove, dyr og land påvirker naturen og dermed deres sikkerhed og sundhed.
De stigende temperaturer får gletsjeren på toppen af Rwenzori-bjergene til at smelte hurtigere. Det betyder, at floderne oftere går over deres bredder og skaber oversvømmelser og jordskred. Med færre træer og skove er huse, veje og skoler sårbare, når naturkræfterne rammer.
I WWF Verdensnaturfondens Grønne Skoler uddanner vi både lærere og børn i at passe på naturen og genopbygge den. De nye træer, som de danske elever er med til at få plantet, kommer til at holde på jorden på skråningerne, så jordskred ikke ødelægger landsbyernes huse, skoler og små marker.
Træerne kommer også til at give børnene svalende skygge i skolegården såvel som frugt at spise i frikvarteret. To tredjedele af børnene har nemlig ingen madpakke med, så her gør en avokado eller mango-frugt underværker.
Sidst, men ikke mindst, så tæller hvert eneste plantet træ i kampen mod at bremse klimaforandringerne.
Vær med til at gøre en konkret forskel for børnene på Ugandas grønne skoler. Plant et træ!
Så kan I nå det endnu. Med WWF Verdensnaturfonden som årets NGO handler undervisningsmaterialet i år om livet i børnehøjde i Uganda.
I samarbejde med Danida har WWF lavet en masse lærerig, sjov og spændende undervisning om det naturskønne land for alle i 1. til 5. klasse. Materialet er helt gratis, og I kan finde det på lærersiderne på U-landskalenderen.dk.
Her er både undervisningsmateriale til ultra-korte forløb, der spænder over et par timer, eller til en hel projektuge.
Der er sørget for gode, niveau-differentierede opgaver til alle fag, filmbank, billedbank, web-værktøjer og vejledninger til ‘grydeklare’ forløb.
Læs mere om undervisningsmaterialet og bestil et klassesæt her
Ud over Plant et træ-initiativet har VELUX Gruppen og WWF Verdensnaturfonden også et andet samarbejde. I september 2020 lancerede vi et ambitiøst partnerskab, der forpligter VELUX Gruppen til at reducere og fjerne CO2 svarende til virksomhedens historiske CO2-fodaftryk gennem finansiering af skovbevarende og -genoprettende projekter udviklet og leveret af WWF Verdensnaturfonden.
Partnerskabet fokuserer på skovbevarelse og skovgenopretning i foreløbigt tre skovprojekter i Uganda, Madagaskar og Vietnam, og partnerskabet sigter samtidigt mod at bevare og forbedre områdernes biodiversitet, og at understøtte og forbedre lokalbefolkningens levevilkår.
Her kan du læse tre grunde til, at træer og skove er superhelte.
Verdens skove cirkulerer og renser vandet og luften, så vi kan få rent vand at drikke og trække vejret.
Træerne lagrer kuldioxid og er dermed medvirkende til at sænke temperaturerne, samtidig med de forhindrer erosion og jordskred.
Vi får mad, medicin og byggematerialer fra skoven. Samtidig lever 80 procent af klodens dyre- og plantearter i dem.