Giv en del af din have tilbage til den vilde natur.

WWF og Haveselskabet hjælper danskerne til at komme ud i deres haver og gøre dem vilde. Vi søgte 60 deltagere fra hele Danmark, der ville være med og fik over 1500 passionerede ansøgere.

Vi mister arter hurtigere end nogensinde før, og i Danmark er mere en 15 procent af alle arter i tilbagegang. De fleste arter mangler levesteder, og det er ikke overraskende. Blot otte procent af Danmarks areal er dækket af beskyttet natur og kun en procent af Danmarks skovareal er urørt. Samtidig er der mange danskere, der ikke har et forhold til biodiversitet og reelt ikke ved, hvor slemt det står til med den.

Have for have kan vi sammen skabe mere vild natur i Danmark

Med Danmarks Vilde Haver rykker vi en del af løsningen ind i danskernes haver. I Danmark er der cirka 1.200.000 huse og cirka 230.000 sommerhuse og kolonihaver, hvoraf de fleste har en have. Potentialet er derfor stort, og faktisk kan mange af de vilde arter sagtens leve i haver, hvis alle haveejere vel og mærke gør deres haver bare en lille smule mere vilde.

Mål

  • Med Danmarks Vilde Haver vil vi rykke ved danskernes viden om biodiversitet og klæde folk på til selv at engagere sig, så flest mulige haver rundt om i landet bliver vildere.