HJÆLP DYRENE I NØD

Giv et valgfrit bidrag og støt vores arbejde for den vilde natur og dyrene i de kolde egne. Støtten kommer fra dag et ud at arbejde til gavn for hele verdens natur.

Læs vores betingelser og privatlivspolitik her

Situationen lige nu

Isen smelter hurtigere end nogensinde før. I løbet af de sidste 50 år er temperaturen på Arktis steget tre gange så hurtigt, når man sammenligner med klodens gennemsnitstemperatur. Isen smelter bogstaveligt talt under fødderne på Arktis’ arter.

Desværre er Arktis ikke et enkeltstående tilfælde. Andre områder med polarklima som Antarktis er også presset af varmere klima og den fatale accelererende havis-smeltning. Dette forsager katastrofer som for eksempel den frygtelige massedød af cirka 9.000 kejserpingvin-unger i 2022.

Vi er på tynd is. Klimaforandringer truer naturen og de vilde arter, som har tilpasset sig de iskolde omgivelser. Hjælp os med at beskytte og bevare den sidste is.

Det går din donation blandt andet til:

  • At beskytte den sidste havis. Havområdet nord for Grønland og Canada kalder vi “The Last Ice Area” eller “Den sidste is”. Det er altså et udtryk for et sidste helle for vilde truede dyrearter, som er dybt afhængige af havisen.
  • At stoppe konflikter der opstår mellem isbjørne og mennesker. Når havisen smelter tvinges isbjørne til at søge andre steder hen for at finde føde. Derfor søger de mod byerne. Det kan resultere i nogle grimme og farlige sammenstød. WWF har derfor startet en isbjørnepatrulje i byen, Ittoqqortoormiit. Patruljens formål er at skræmme isbjørnene væk, når de kommer for tæt på. Læs mere om vores arbejde for at stoppe konflikterne her.
  • At sætte fokus klimaændringer og konsekvenserne heraf. Vi presser verdens ledere til at implementere og følge Paris-aftalen.

Sådan bruger vi pengene

Vi sørger for at bruge din støtte med omtanke. Og vi lover dig, at din støtte gør nytte, der hvor behovet er størst.

Langt størstedelen af din støtte går til vores projekter rundt omkring i verden. Det kan fx være bevarelse af dyrenes levesteder, bekæmpelse af skovbrande og plastikindsamling. Bare for at nævne nogle eksempler.

En del af din støtte går også til at gå i dialog med politikerne omkring endnu mere naturvenlig lovgivning. Og så går en del af bidragene også til at skaffe endnu mere støtte fra danskerne, engagere flere i kampen for naturen og fortælle om Jordens sande tilstand. For at vi kan gøre en større forskel nu – og i fremtiden.

En lille del af dit bidrag går til at drive organisationen og give WWF et sted at bo.