STØT NATUREN FAST

Din støtte gør en stor forskel. Fra dag ét kommer den på arbejde, og  måned efter måned er du med til at redde klodens truede arter.

Læs vores betingelser og privatlivspolitik her

Situationen vi står i

Varmere klima og accelererende smeltning af havis er den dystre virkelighed, Arktis, Grønland og andre områder med polarklima oplever lige nu.

I Arktis er temperaturen i løbet af de sidste 50 år steget tre gange så hurtigt som den globale gennemsnitstemperatur.

Denne dramatiske udvikling har store konsekvenser for de vilde arter, der har tilpasset sig det iskolde miljø. De har ikke tid til at omstille sig de hurtige ændringer.

Det er svært at spå om fremtiden, men om bare to årtier kunne vi muligvis opleve somre i Arktis uden isdække, hvilket ville udgøre en katastrofe for de dyrearter, der er afhængige af isen.

Lad os sammen kæmpe for at beskytte den sidste is.

Det går din donation blandt andet til:

  • Undgå konflikter mellem isbjørne og mennesker. Når sommerhavisen svinder, søger isbjørne mod byerne for at finde føde. Det kan føre til farlige konfrontationer mellem isbjørne og mennesker, hvor begge er i fare. Vi har derfor startet en isbjørnepatrulje i den grønlandske by Ittoqqortoormiit. Patruljen skræmmer isbjørne væk, når de kommer for tæt på byen. Siden 2015 har patruljen skræmt mindst 75 isbjørne væk. Dette kan du læse mere om her
  • Beskytte den sidste is. Havområdet ud for Grønlands og Canadas nordligste kyster kalder vi “The Last Ice Area” eller “Den sidste is”. Fremskrivninger viser, at havisen også i fremtiden vil komme i dette område hver sommeren. Det vil derfor være et sidste helle for de dyrearter, der er afhængige af havis.
  • Presse verdens ledere til at implementere klimaaftalen fra Paris fuldt ud og øjeblikkeligt, så vi begrænser temperaturstigninger på 1,5 grader celsius.

Hvad vil det sige at være fast støtte?

Når du tilmelder dig som fast støtte hos WWF Verdensnaturfonden, donerer du hver måned et valgfrit beløb til vores arbejde.

Med din støtte hjælper du os med at beskytte og bevare verdens natur. Vi skal være hurtige og effektive for at følge med de kolossale prøvelser, der rammer naturen.

Det er vigtigt for os, at du ved, hvad din støtte konkret bidrager til. Derfor modtager du fire gange årligt vores magasin ”Levende Natur” med historier om vores indsatser ude i verdenen.

I vores nyhedsbrev ‘Naturen Kalder’ holder vi dig løbende opdateret med aktuelle nyheder.

Sådan bruger vi pengene

Vi sørger for at bruge din støtte med omtanke. Og vi lover dig, at din støtte gør nytte, der hvor behovet er størst.

Langt størstedelen af din støtte går til vores projekter rundt omkring i verden. Det kan fx være bevarelse af dyrenes levesteder, bekæmpelse af skovbrande og plastikindsamling. Bare for at nævne nogle eksempler.

En del af din støtte går også til at gå i dialog med politikerne omkring endnu mere naturvenlig lovgivning. Og så går en del af bidragene også til at skaffe endnu mere støtte fra danskerne, engagere flere i kampen for naturen og fortælle om Jordens sande tilstand. For at vi kan gøre en større forskel nu – og i fremtiden.

En lille del af dit bidrag går til at drive organisationen og give WWF et sted at bo.