01/03/2015

Levende Natur, marts 2015

En af de allerstørste gastronomiske trends i Danmark de seneste 10 år er sushi. Sushi med masser af fisk, men desværre også med masser af fisk fra bestande, der er overfiskede eller decideret udrydningstruede.

WWF har derfor lanceret en Sushi-guide, der giver danske forbrugere et overblik over, hvilke sushityper de kan spise med god samvittighed, og hvilke de skal holde dig fra. Guiden, der fås som app, undersøger også bæredygtigheden hos de ni største sushikæder i Danmark. Hele seks ud af ni restauranter får slet ingen stjerner for deres bæredygtighed – eller mangel på samme. Der er altså virkelig plads til forbedringer i sushi-branchen. Læs meget mere om den nye sushi-guide og WWF’s arbejde for bæredygtige fiskerimetoder inde i bladet.

I dette nummer tager vi dig også med til Vietnam for at besøge de rejeopdræts-grupper, der leverer fisk til sushihungrende danskere, og som WWF støtter i processen mod ASC-certificering. En certificeringsordning der sikrer, at fisken er ansvarligt produceret. Mange års ubæredygtig rejeopdræt i Vietnam har ødelagt mangroveskove og forværret vandkvaliteten. WWF har derfor arbejdet for at udbrede mere ansvarlige rejeopdræt, der både tager hensyn til miljøet og gavner lokalbefolkningen.

God læselyst!