01/06/2019

Levende Natur, juni 2019

I Australien er det efterhånden ret almindeligt, at befolkningen spotter koalaer, der klamrer sig til stiger, hegnspæle eller lygtepæle. Normalvis har det bløde pungdyr slet ikke været så synligt i landskabet, fordi den meget sjældent viger fra sit trygge hjem i eukalyptustræet. Men dens hjem forsvinder. Regeringen har gjort skovfældning lovligt på 99 procent af de områder, hvor koalaerne bor. Fortsætter fældningen i samme hast, spår forskerne, at koalaen er udryddet fra naturen i 2050. Læs om, hvordan vi kæmper for, at koalaen ikke skal blive nummer 31 på listen over uddøde pattedyr i Australien.

Det er også i dette nummer, du kan blive klogere på sojabønnen. Den er nemlig en yderst interessant bønne, der både er løsningen på alt fra biobrændstof til et kødfrit liv. På skyggesiden er den desværre også årsagen til, at arter som blandt andet jaguaren og bæltedyret er stærkt truet.

Undrer du dig over, at det summer mindre i naturen omkring dig denne sommer? Svaret er enkelt. Mange af vores store insekter er forsvundet fra Danmark. Bliv klogere på, hvad der er årsag til det i denne måneds Levende Natur – og husk også at læse vores miniguide til, hvordan du gør din have super insektvenlig.

God læselyst og tak for din støtte!

Bedste hilsner

Maria Houen Andersen Redaktør