23/11/2023

Levende Natur, december 2023

I dette magasin kan du møde Sune Riis Sørensen, som har gjort det til sin mission at løse nogle af mysterierne om den kritisk truede ål. Hans fascination af arten er kun blevet større år for år, men hver gang han finder nye svar, så popper flere spørgsmål op. Pyha! 15 år med forskning i ål tænker mange måske. Men for ham er jagten på et af naturens helt store mysterier ikke til at slippe. Og når han taler om ålen, lyder han nærmest forelsket. For ham er den blevet meget mere og andet end en slimet fisk, der smager godt på påskebordet. Spørger du ham, så er ålen social, nysgerrig og meget, meget kompleks.

Der er mange andre læseværdige artikler i denne udgave af Levende Natur, men sørg også for at læse på side 28, hvordan WWF etablerer verdens første ålerefugium i Københavns Havn for at komme ålen til undsætning.

Du kan også blive klogere på, hvorfor øget ligestilling er helt essentiel, når vi skal redde naturen i udviklingslande som Uganda. Sidst men ikke mindst, så dvæl et øjeblik ved vores fem forslag til dyr, du skal ud at spotte i det danske vinterlandskab på side 16.

Rigtig god vinter og god læsning!