Vildt Nok?!

Vildt Nok?! er et kort og koncentreret undervisningsforløb i biodiversitet, målrettet 4.-6. klasse i natur/teknologi. Gennem leg, læring og praktiske aktiviteter får eleverne viden om det, alle taler om, men de færreste rigtig ved, hvad er – nemlig biodiversitet.  

Forløbet lever bredt op til læringsmålene for natur/teknologi og består af tre moduler: Et grundmodul, som vi opfordrer alle til at tage først, efterfulgt af et havmodul og et skovmodul.  

Til hvert modul er der to sjove aktiviteter: Én der foregår på skolen, og én hvor I skal ud i naturen. Bliver I på skolen, varer et modul ca. 2 timer. Tager I ud i naturen, kan I afsætte alt fra 4 timer til en hel dag. I får kun brug for udstyr, der i forvejen er fast inventar på de fleste folkeskoler.

Rigtig god fornøjelse. Tak fordi, at du og dine elever vil være med til at værne om biodiversiteten i vores natur.

Biodiversitet

Grundmodul

Begrebet bliver brugt i flæng, men hvad er biodiversitet egentlig? Dette modul giver dine elever den basale viden om biodiversitet, så de er godt klædt på til forstå og arbejde med begrebet gennem hele forløbet.

Lær bl.a. om arter, gener, økosystemer og deres betydning for biodiversiteten. Se også videoen, hvor WWF Verdensnaturfondens biolog fortæller, hvorfor det er så vigtigt for os alle, at vi har en mangfoldig natur. 

Download biodiversitetsmodul

Havet

Havet dækker 70% af jordens overflade, og biodiversiteten i havet spiller en vigtig rolle for alt liv. Dyk ned i havmodulet her, lær om havets økosystemer, og bliv overrasket over deres store betydning for livet på land. 

Download havmodul

Skoven

Kom dybt ind i skovens biodiversitet. Lær om de forskellige typer af skov og deres unikke biodiversitet. Bliv også klogere på urørt skov, og hvorfor det er så vigtigt for biodiversiteten, at vi får meget mere skov, der får lov til at passe sig selv.

Download skovmodul

procent af alle vådområder er gået tabt.
procent af økosystemerne på jorden er delvist ødelagte.
procent af Danmarks areal er dækket af skov, der er mere end 150 år gammel.

Biodiversitetskrisen

Vildt Nok?! har til formål at formidle viden om biodiversitet, så morgendagens voksne har forudsætningerne for at løse den biodiversitetskrise, vi står midt i. Og det haster. For hver dag der går, bliver verden fattigere på liv. Arterne uddør i et unaturligt højt tempo. Faktisk 100 til 1.000 gange hurtigere, end før mennesket indtog Jorden, og én million dyre- og plantearter er direkte truet af udryddelse.

Endnu kender vi ikke de fulde konsekvenser af krisen. Men vi kan med sikkerhed sige, at mennesket er dybt afhængigt af de økosystemer, der renser vores luft og producerer vand, mad og de materialer, der skal til for at føre et liv, som vi kender det. Derfor skal der handles nu. Og det første skridt er mere viden om biodiversitetens enorme betydning for alt liv på Jorden. Derfor er dine elevers deltagelse i Vildt Nok?! et vigtigt skridt i den rigtige retning.

 

Få et Vildt Nok?! diplom 

Når I har gennemført alle tre moduler, er I vilde nok til at modtage et diplom. Skriv til pandaclub@wwf.dk med skolens adresse – så sender vi et diplom til jer.

Tak til Karen Krieger-Fonden

En stor tak til Karen Krieger-Fonden for støtten til dette skoleprojekt, der gør det muligt at nå morgendagens voksne med de vigtige budskaber om biodiversitet.