Verdens skove har brug for din hjælp!

Kvægdrift, sojaskrå til dyrefoder og palmeolie i alt fra fødevarer til rengøringsartikler og kosmetik er blandt de varer, der ødelægger stadig mere af den natur, som er fuldstændig essentiel for vores overlevelse.

Skriv under for skovene

 

Skove giver oxygen til luften, vi indånder, og renser vandet, vi drikker. De er hjem for millioner af planter, ikoniske dyr som tigeren og jaguaren og en lang række oprindelige folk. Og så beskytter de os mod sygdomme og absorberer CO2 fra atmosfæren.

Lige nu har vi en enestående mulighed for at lave om på den negative udvikling. En ny EU-lov, der forbyder produkter med afskovning på samvittigheden, er nemlig inde for rækkevidde.

Du kan gøre en forskel lige nu og her. Fortæl EU, at de skal tage ansvar for verdens skove og gennemføre den nye EU-lov mod afskovning. Det vil hjælpe i kampen mod klimaforandringer og det eskalerende tab af værdifuld biodiversitet.

Udfyld skemaet og klik på TAG HANDLING NU!

EU er en af de største importører af palmeolie og soja, men også af andre varer med afskovning såsom kaffe, oksekød og kakao.

Bemærk: Vi vil ikke forbyde disse produkter – vi vil sikre os, at de bliver fremstillet bæredygtigt og for at gøre det, har vi brug for en stærk EU lov. Du kan hjælpe.

Hvad er problemet?

Forskning viser, at vi mister naturlige levesteder i et alarmerende tempo. I løbet af det sidste årti har Amazonas regnskoven mistet så mange træer, at de kunne dække mere end 8,4 millioner fodboldbaner. Og endnu værre er det på Cerradoen – savannen med den største biodiversitet i verdenen – hvor vi har mistet naturlige levesteder svarende til 10 millioner fodboldbaner.

Den primære årsag er det destruktive landbrug, der producerer soja til dyrefoder, palmeolie, kvæg, kakao mm.

Når vi som danskere går i supermarkedet, forbruger vi helt uvidende produkter, der har været med til at ændre eller decideret ødelægge værdifuld natur. EU tillader nemlig, at produkter med afskovning og ødelæggelse af økosystemer på samvittigheden kommer ind på EU-markedet.

Derfor skal EU tage ansvar for at beskytte verdens skove og andre økosystemer. Hvis vi ikke stopper afskovningen, eller omdannelsen og ødelæggelsen af andre økosystemer, risikerer vi at tabe kampen mod klimaforandringer og sammenbruddet af biodiversiteten. Du kan gøre en forskel!

Tag handling NU #Together4Forests: Den Europæiske Kommission skal beskytte vores fremtid!

Hvem er ansvarlig?

Afskovning og ødelæggelse af landjord er komplekse problemstillinger, som vi enten bevidst eller ubevidst er involveret i. Produkter med værdifuld natur på samvittigheden ender i dag på på hylderne i dit supermarked og på din tallerken fordi EU fortsat tillader, at den type produkter kommer ind på EU-markedet.,

Palmeolie er en ingrediens i mange af vores forarbejdede fødevarer og kosmetiske produkter, mens soja fodres til dyrene der opdrættes til vores lokale kød- og mejeriprodukter. Vi spiser bogstaveligt talt vores skove op uden overhovedet at vide det.

EU er en af de største importører af palmeolie og soja men også af andre varer som står bag afskovning som for eksempel oksekød fra kvæg landbrug i Amazonas, kaffe og kakao. Vi vil ikke forbyde disse produkter – vi vil sikre os, at de bliver fremstillet bæredygtigt, men for at gøre det, har vi brug for en stærk EU lov. Du kan hjælpe.

Tag handling NU #Together4Forests: Den Europæiske Kommission skal beskytte vores fremtid!

Hvad er løsningen?

Forbrugere fortjener en vis sikkerhed i, at deres madvalg ikke uforvarende bidrager til afskovning, omlægning af økosystemer og ødelæggelse af land. En stærk EU lov, der stopper produkter tilknyttet afskovning og ødelæggelse af økosystemer fra at komme ind på EU-markedet inden slutningen af 2021 kan opnå dette. Sådan en lov ville have en enorm effekt, og det bliver lige nu diskuteret i Bruxelles. Den er indenfor rækkevidde, men vi har brug for din hjælp for at gøre det til virkelighed/en realitet!

Tag handling NU #Together4Forests: Den Europæiske Kommission skal beskytte vores fremtid!