Grønnere te i Kenya

Produktion af te i Kenya belaster en af de vigtigste skove i området. For at tegne en lysere fremtid for de dyr og mennesker, der er dybt afhængige af den, har WWF startet et projekt, der skal erstatte te-producenternes brug af biobrændsel med solenergi.

Skovområdet, Mau Forest Reserve, har en af de største nedbørsmængder i Kenya. Skoven både holder og frigiver store mængder vand og sikrer mennesker, dyr og biodiversitet i området. Men skoven er under pres af te-fabrikker, der forbruger biobrændsel til deres produktion og gør indhug i skoven. Det skader ikke bare biodiversiteten men resulterer også i store mængder CO2, der ellers ville blive bundet i træerne.

Fælles løsning med vedvarende energi

WWF samlede te-industrien og private udbydere af miljørigtige løsninger for sammen at trække produktion af te i en miljørigtig retning. Herefter har te-industrien begyndt en proces, hvor de arbejder på at tørre teen ved hjælp af solenergi i stedet for med biobrændsel. Det vil med tiden tage presset af skoven og sikre vandforsyningen til mennesker og dyr.

Resultater

  • På WWFs initiativ har te-industrien, sammen med producenter af solceller og energieffektive løsninger, taget det første vigtige skridt mod en sikring af Mau Forest Reserve til gavn for mennesker, dyr og biodiversitet.