Vi får danskerne til at vælge bæredygtig fisk

Rigtig mange fiskearter er overfisket i en grad, så de er på grænsen til kollaps. Det er fatalt for de mere end 800 millioner mennesker på verdensplan, der er afhængige af fisk som mad eller indkomst. Vi oplyser danskerne om, at deres valg af fisk har en enorm indflydelse på både hav, dyr og mennesker.

I mange århundreder har vi opfattet havet som en uudtømmelig kilde til fisk og skaldyr, men i dag ved vi, at 94 procent af fiskebestandene ude i de blå oceaner er overfiskede eller fisket lige til grænsen. Den globale efterspørgsel efter fisk og skaldyr er stadig stigende, fordi vi bliver flere på kloden, og i dag fanger vi flere fisk, end havet kan nå at producere. Skal der være fisk i fremtiden, så skal vi fiske mere bæredygtigt, end vi gør i dag.

Den skal være nemt at vælge

I Danmark aftager vi rigtig mange fisk fra udviklingslandene. Faktisk er EU verdens største importør af fisk og skaldyr. Derfor er det vigtigere end nogensinde at oplyse danskerne om, at deres valg af fisk gør en kæmpe forskel.

Gennem det treårige Fish Forward projekt arbejder vi derfor for, at den danske forbruger på bedste vis bliver guidet og hjulpet til at træffe det bæredygtige valg. Det gør vi blandt andet ved hjælp af vores fiskeguide, som er bygget op som et trafiklys, så den er nem at bruge. I den kan forbrugeren se, om en fisk kan spises med god samvittighed, om den er certificeret, eller om det er bedre at lade den ligge i køledisken.

Resultater

  • Efter første år er vi nået ud til 2,5 millioner danskere med det vigtige budskab.

Brug WWF's Fiskeguide til at træffe bæredygtige valg

Gå til WWF's Fiskeguide