Hjælp dyrene i Kenya

WWF kæmper for klodens vilde dyr og natur

Tørken raser i Kenya

Kenya – og store dele af Østafrika – er ramt af den værste tørke i årtier. I den nordlige del af landet faldt der ingen regn i tre år fra 2020 til 2022. Manglen på vand og den ekstreme varme har katastrofale konsekvenser for dyr og mennesker.

I november 2022 meddelte Kenyas myndigheder, at over 200 elefanter er døde af tørken. Tørken dræber særligt de unge og diegivende elefanter i det nordlige og sydlige Kenya. Hvis det fortsætter, er der overhængende fare for, at en hel bestand af elefanter kan kollapse.

Men elefanten er langtfra det eneste dyr, der lider i varmen. Ifølge myndighederne er der registeret store tab af blandt andre gnuer, zebraer, giraffer og bøfler.

WWF har fra tørkens begyndelse reageret prompte og leveret hø og vand til dyrene i de hårdest ramte områder. Det er indtil videre blevet til 2.500 baller med hø og 220.000 liter vand.

Med midler fra akutindsamlinger fra WWF’s kontorer i Europa, herunder også Danmark, har vi blandt andet fået opført store vandbeholdere samt borehuller med solcelle-dreven pumpe, som kan forsyne både mennesker og dyr med drikkevand.