Løve

Den dovne konge

Hvor lever løven?
De fleste af verdens løver er i Afrika. Her er der 20.000 individer. Men der er også en lille gruppe på 700 individer i Indien.  

Hvor mange unger får den?
To til seks killinger per kuld.

Hvad vejer en løve?
En voksen hanløve kan veje op til 270 kg. 
 

Verdens kraftigste bid 

En voksen hanløve kan veje op til 272 kilo. Eller tre gange så meget som en fuldvoksen mand. De fleste af verdens løver er i Afrika. Her er der  

 20.000 løver. Men der er også en lille andel på 700 individer i Indien.  

Løven sover over 20 timer i døgnet. Som vågen er den til gengæld det farligste rovdyr på savannen. En løveflok kan nedlægge et bytte, der vejer det samme som en bil – som bøfler, giraffer, næsehornsunger og flodheste.  

Hanløver jager også på egen hånd, men lader tit hunnerne om at jage, hvorefter de jager hunnerne væk, så de selv kan spise.  

En nyfødt løveunge vejer omkring 1.330 gram. De fødes som regel med åbne øjne. Men nogle gange er de lukkede og åbnes i løbet af de første par uger. De følger deres mor de første 3 måneder og forlader først mor helt efter 6-7 måneder. 

 Der findes også hvide løver. De er meget sjældne, og der er kun 300-400 tilbage på verdensplan. Den hvide løve er ikke en unik art. Den har et muteret gen, der gør pelsen hvid. Men ellers er det en helt almindelig løve.  

Løven er det rovdyr i verden, der har det kraftigste bid. Dens kindtænder er ikke flade som vores, men skarpe som en havesaks. Når den æder, tygger den ikke maden men sluger store lunser kød ad gangen. I ét måltid kan en stor løve proppe sig med 50 kilo kød– det svarer nogenlunde til 250 bøffer nede fra slagteren. 

Løven er blevet udryddet af mennesket mange steder i Afrika. Kun få steder overlever den i dag uden for nationalparker og reservater, og den er stadig i kraftig tilbagegang. 

 

Fakta om løver  

 • Hvad er en hvid løve?
  Den hvide løve
  er ikke en unik art, men en ganske almindelig løve med et muteret gen, der gør pelsen hvid. 
 • Hvad vejer en nyfødt løveunge?
  En nyfødt løveunge vejer omkring 1.330 gram.  
 • Hvor lang tid er en løveunge hos sin mor?
  Løveunger følger deres mor de første 3 måneder og forlader først deres mor helt efter 6-7 måneder.  
 • Hvor mange løver er der tilbage i verden?
  Der er ca. 20.000 løver i Afrika og en lille gruppe på 700 i Indien.