Dingo

Den vilde tamhund

Hvad vejer den?
10 til 14 kilo.

Hvor lang er den?
117 til 154 centimeter.

Hvor længe er hunnen drægtig (gravid)?
61 til 69 dage.

Er dingoen truet?
Nej.

Pause en gang i timen

Dingoen er en vild hund, som lever i Australien. Den blev indført til Australien og de indonesiske øer for 3.500 til 4.000 år siden, hvor den siden har levet vildt. Før i tiden levede den næsten kun af kænguruer og andre pungdyr, men i dag jager den også kaniner, får og kvæg. Det er landmændene sure over, så derfor bliver den faktisk betragtet som et alvorligt skadedyr. Dingoen er mest aktiv ved solnedgang og solopgang, men den er ikke aktiv særlig lang tid af gangen. Ofte går der mindre end en time, før den skal hvile sig igen.

Høje hyl

Dingoens pels er kort og blød med en busket hale. Dens længde afhænger af klimaet, og farven kan variere fra sandfarvet til rødbrun. Dingoen hyler på flere forskellige måder. Man har opdelt hylene i tre forskellige. Et langt hyl, et hyl, der stiger i lyden og et kort hyl. Hvert hyl har forskellige variationer, men man ved ikke, hvad formålet med de forskellige hyl er. De varierer efter årstid, tidspunkt på dagen, yngletid og hvor social dingoen er. Den hyler også i perioder, hvor der er mangel på mad.

Ud over at hyle, så bruger dingoen sin knurren til at kommunikere med. Da dingoen er udbredt forskellige steder i Australien, er det også forskelligt, hvad den spiser. Det afhænger af, hvilke byttedyr der er i området. Dingoen drikker omkring en liter vand om dagen, men kan i tørkeperioder leve af væsken fra dens byttedyr.