EU stemmer ja til mere natur

Tak for din støtte!

0 UNDERSKRIFTER

16127

UNDERSKRIFTER

20.000 UNDERSKRIFTER

MERE NATUR TAKKET VÆRE DIG

Den 12. juli stemte EU-Parlamentet ja til bindende mål for naturgenopretning. Hermed skal dele af vores tabte natur nu genoprettes. Aftalen skal sikre, at 20 procent af Europas natur på land og i havet er genoprettet i 2030.

Det er en stor sejr for naturen i både Danmark og resten af EU. Takket været opbakning fra over 6.000 forskere, 100 virksomheder, 200 NGO’er, tusindvis af danskere og cirka en million andre europæere er det lykkedes at overbevise politikerne om, at vi både kan og skal redde naturen.

Naturlov - Underskriftsindsamling
Ved underskrift accepterer jeg WWF Verdensnaturfondens privatlivs- og cookiepolitik, samt at modtage WWF’s nyhedsbrev ’Naturen kalder’.

Tiden løber ud!
Politikerne stemmer om:


___________

Hvorfor en ny naturlov i EU?

Fordi naturkrisen truer med at erodere vores livsgrundlag! På verdensplan er en million arter truet af udryddelse. Og de økosystemer, vi er dybt af afhængige af, forringes hurtigere end nogensinde. Danmark og Europa er absolut ingen undtagelse.

Vi er langt forbi det punkt, hvor vi kan beskytte os ud af problemerne. Der er ganske enkelt ikke nok natur tilbage at værne om. Skal vi i fremtiden sænke temperaturen og have adgang til rent vand og fødevarer, må vi gøre alt for at genoprette den tabte natur.

Derfor er det også helt afgørende, at Danmark støtter en juridisk bindende aftale. At vi som nation er klar til at investere i genopretning af naturen! At vores politikere stemmer ja!

 

Den 11. juli 2023 sendte vi følgende brev til de danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Læs brevet her

Bred opbakning til loven

Der har været bred opbakning til EU’s naturgenopretningslov. Og det er der flere gode grunde til.

Beskyttelse af naturen er vurderet til at være 13400 milliarder kroner værd og koste 1147 milliarder kroner. EU’s genopretningslov er altså ikke bare god for naturen – den er også god forretning.

Det er nu, politikerne skal vise, at de er klar til at stoppe både klima- og naturkrisen. Med din underskrift er du med til at sende et klart signal til de danske EU-politikere om, at de har fuld opbakning til et stort og rungende ja.

 

Hvad kan vi sammen gøre? 

I WWF har vi sammen med vores europæiske kollegaer kæmpet for en ambitiøs og bindende genopretningslov for naturen. Nu skal den til afstemning, og vi gør alt, vi kan, så de danske EU-politikere træffer det rette valg – for menneskene, naturen og vores alles fremtid. Her gør din underskrift en stor forskel.

Vil du gøre endnu mere, kan du sende en mail til vores danske EU-parlamentarikere gennem WWF’s internationale hjemmeside. Skriv til dem her.