06/10/2021

Året der gik 2020-2021

Det er et enkelt valg

Masseudryddelse af dyre- og plantearter, voldsomme brande, der hærger overalt på kloden, og pandemier, der lukker hele verden ned. For bare få år siden ville mange tænke, at det var traileren for den seneste Hollywoodblockbuster. I dag er det virkelighed. Og naturkrisen er her ikke bare – den accelererer med stor hast. Eksperterne siger, at vi skal have vendt nedgangen i naturen inden 2030. Der er kort sagt ikke lang tid igen. Heldigvis er der ingen grund til panik, for vi har løsningerne, der kan få planeten i balance igen. Og ikke nok med det. Der er flere gode nyheder. For nye undersøgelser viser, at det er en rigtig god forretning at stoppe destruktionen af verdens natur og dyreliv og starte med at fylde planetens naturlige varelagre igen.

Faktisk viser en rapport fra World Economic Forum, at verdens bruttonationalprodukt vil stige med gigantiske 10.1 billioner dollars om året, ligesom der vil blive skabt 395 millioner nye jobs inden 2030. Dette vel og mærket hvis verdens lande beslutter sig for at gå over til en såkaldt “nature positive economy”, hvor vi udvikler vores samfund og velfærd i pagt med naturen. WWF er allerede godt i gang med at skabe fremtidens grønne løsninger, landskaber og jobs. Vi hjælper beslutningstagerne med at bruge naturen som en aktiv del af løsningen på verdens problemer. Vi rådgiver virksomheder og investorer, så de tager kloge, naturvenlige valg. Vi hjælper lokalbefolkninger overalt på kloden med at forvalte deres natur, så de skaber jobs, velfærd og udvikling uden at skære den gren over, de selv sidder på. Og vi beskytter eller genskaber naturen, hvor mennesket allerede er gået for vidt.

Regnskabsåret 2020-2021 har været et godt år for WWF Verdensnaturfonden. Aldrig har vi haft så mange og så store naturprojekter overalt i verden. Men vores arbejde ville aldrig være muligt uden vores mange, trofaste støtter – private som virksomheder og fonde. I gør bogstaveligt talt en verden til forskel. Tusind tak for al jeres støtte og hjælp. De næste ti år bliver altafgørende for verdens natur og vilde dyr. Vi kan enten vælge at fortsætte med at pine planeten til den yderste grænse. Eller vi kan vælge at genskabe naturen, så alle bliver både rigere og gladere. Så enkelt er det.

De bedste naturhilsner


Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden