Plastik i naturen koster millioner af dyreliv hvert år. Ved Kenyas kyst står plastikforurening bogstavelig talt i vejen for at havskildpadderne kan yngle og overleve. Havstrømmene ud for Lamus kyst resulterer i at enorme mængder plastik flyder ind på strandene hver eneste dag. Havskildpadderne kan ikke komme ind på stranden for at lægge deres æg, og hvis det lykkes, så skal de små unger kæmpe sig igennem plastik for at komme ud i havet.
Vi har brug for din støtte til at fjerne plastik i yngleperioderne og sætte en stopper for den stigende plastikforurening.
Der findes syv arter af havskildpadder. Seks af arterne er klassificeret som enten kritisk truede, truede eller sårbare. Arterne ægte karetteskildpadde, grøn havskildpadde, olivenfarvet ridleyskildpadde, uægte karetteskildpadde, læderskildpadde migrerer gennem havet ud for Kenya. Havskildpadder vender altid tilbage til den strand, som de selv er udklækket på, for at lægge æg. Havskildpadder er en vigtig del af havets økosystem, da de hjælper til at opretholde et sundt koralrev.
Bevaringsstatus: Truet
Den grønne skildpadde er verdens næststørste havskildpadde-art. Den bliver mellem 80 og 150 cm. lang og kan veje 200 kilo.
Den bliver også kaldt suppeskildpadde, fordi den er eftertragtet som ingrediens i ægte skildpaddesuppe.
Udover plastik er bestandene truet af klimaforandringer. Højere temperaturer på de strande, hvor æggene bliver udklækket, betyder, at der bliver udklækket flest hunner.
Bevaringsstatus: Kritisk truet
Den ægte karetteskildpadde er omkring en meter lang og vejer mellem 40 og 60 kg. Den har et meget smukt skjold, der er gyldenbrunt med striber i forskellige nuancer.
Bevaringsstatus: Sårbar
Læderskildpadden kan blive op til to en halv meter lang og kan veje op til 700 kg. Den kan blive op til 200 år gammel.
På bare tre timer kan en læderskildpadde spise op mod 70 gopler af arten rød brandmand.
Det spiller en vigtig rolle for fiskebestanden i havet, fordi goplerne blandt andet lever af at spise fiskelarver.